Gyurkity Péter

Felbukkant az Xperia 8

A középkategóriás megoldás picit borsos áron mutatkozott be.

A Sony Mobile kapcsán legutóbb a soron következő zászlóshajó várható bemutatkozásáról írtunk. Ez a telefon minden bizonnyal az Xperia 2 néven mutatkozik majd be, most azonban egy szerényebb változatról rántották le a leplet, amivel a szélesebb tömegeket szeretnék meghódítani.

Az Xperia 8 az első körben Japánban jelenik meg, ennek megfelelőn a hardveres részleteket egyelőre a cég ottani hivatalos oldalán vehetjük közelebbről szemügyre. Eszerint a készülék az első olyan középkategóriás, mainstream megoldás lesz, amely már az IP65/68-minősítést kapja meg, ezzel tehát a por és a nedvesség ellen is védelmet nyerünk. A telefon egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a Full HD+ (egészen pontosan a 2520 x 1080 pixel) felbontást támogatja, immár a Gorilla Glass 6 felületre támaszkodva, amely a hátoldalt is védi a különböző fizikai behatásoktól. Az ujjlenyomat-olvasó nem a panelbe épül be, ez ugyanis a készülék szélén található meg, míg a teljesítményről a Snapdragon 630 chip gondoskodik, ezúttal 4 GB memóriára, valamint egy alapesetben 64 GB-os belső tárolóra támaszkodva.


A hátoldalon egy iker-kamerát kapunk, amely egy sorrendben 12 és 8 megapixeles érzékelőre épül, míg az előlapon egy szintén 8 megapixeles kamerát helyeztek el, az alapvető képkészítési feladatok ellátása érdekében. Az üzemidőt egy kisebb, ezúttal 2760 mAh-s akkumulátor biztosítja, itt megmarad a hagyományos jack-dugó is, ám szintén támogatják az NFC alkalmazását, miközben a burkolat 4 eltérő színben (fehér, fekete, narancssárga, valamint kék) lesz elérhető. A hivatalos ár a szigetországban 500 dollárnak felel meg, ami kissé magasnak tűnik, viszont ezzel kapcsolatban rögtön megjegyzik, hogy a japán árak hagyományosan magasabbak, így a többi régióban ez még akár kedvezőbb szintre is mérséklődhet.

Azt még nem tudjuk, hogy a Sony mikor keríti sorra a többi régiót, ez nyilván majd csak a következő hetekben derül ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!