Gyurkity Péter

6 kamerával jön egy új Xperia-telefon

Féltucat kamerával újítana a Sony a csúcskategóriában.

A japán gyártó kapcsán a múlt hónapban még arról írtunk, hogy alakulóban van az Xperia 20 specifikációja, a telefon pedig hamarosan a piacon is befuthat. Most egy újabb változat részleteiről jelent meg értesülés, amely a hátoldali kamerák számának jelentős növekedését teszi valószínűvé.

A rövid bejegyzést megosztó forrás a múltban többször bizonyult megbízhatónak, igaz, többnyire a Samsung újdonságai kapcsán, így némileg meglepő, hogy most a Sony berkein belüli értesülésekre hivatkoznak. Eszerint azonban valóban készülőben van egy új okostelefon, amelynek pontos specifikációját ugyan még nem ismerjük, az viszont már kiderült, hogy a fő attrakció a hátoldalon elhelyezett 6 kamera lesz, amelyek között telefotó-, valamint a nagylátószögű képekért felelős példány is megtalálható lesz. Az előlapon két további érzékelőt vetnének be, vagyis a szelfiképek minőségével sem lesz gondunk, miközben itt is biztosítják a nagylátószögű képek elkészítésének támogatását.

A jelek szerint az új típus egyelőre még fejlesztés alatt áll, így sok minden változhat, amíg ez eljut a megjelenés fázisáig. Valószínűnek tűnik azonban a 21:9-es képarány és az ennek megfelelően nagy méretű kijelző alkalmazása, míg a hátoldali kamerák esetében a Time-of-Flight érzékelő, valamint két monokróm példány megjelenése is lehetséges, ez utóbbiak ugyanis a nem optimális fényviszonyok esetén segédkeznének a minőség megőrzésében és a megfelelő fotók elkészítésében. A memória mérete 8 GB lenne, ehhez egy alapesetben 128 GB-os tároló csatlakozna, azt viszont még nem tudjuk, hogy pontosan milyen chip és mely további komponensek kapnának helyet a burkolat alatt.

Ami a hivatalos bemutató és a piaci megjelenés menetrendjét illeti, erre valószínűleg az év végén, esetleg 2020 elején kerítenének sort, így nagyjából fél év maradt hátra a típus véglegesítéséig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!