Gyurkity Péter

Erős hardverrel jön az Xperia 2

A soron következő csúcskategóriás megoldás friss chipet kapna.

A Sony Mobile kapcsán legutóbb (még szeptember elején) arról számoltunk be, hogy érkezőben van az Xperia 5, amely a névnek megfelelően egy szerényebb megoldást takar. Most újabb részletek szivárogtak ki, ezek azonban már a soron következő zászlóshajóra vonatkoznak, így alakul a képünk az új fejlesztésről.

A külsős forrás azt emeli ki a hírben, hogy a japán gyártó a Qualcomm vadonatúj csúcskategóriás chipjét alkalmazná saját telefonjában, amely az SM8250 jelölést kapta meg, a piacon azonban már a Snapdragon 865 néven jelenik majd meg, leváltva ezzel a Snapdragon 855 és 855+ típusokat. A hangsúly ezen változat esetében nyilván továbbra is a kiemelkedő teljesítményen lesz, itt azonban a cég egyszerre két változatot dobna piacra, amelyek egyike a hagyományos 4G LTE-elérést támogatná, míg a másik chip már az új, ötödik generációs technológiához illeszkedő modemmel futna be, hogy biztosítják az új készülékek kompatibilitását.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a Sony mely változatot venné át, itt azonban valószínűnek tűnik az 5G támogatásának igénye, ennek elmaradása ugyanis egy kihagyott lehetőséget jelentene a gyártó számára. Annál is inkább, mert az elemzők és a gyártók reményei szerint éppen ez, vagyis az 5G-elérés fokozatos globális elterjedése hozza majd meg az új lendületet az okostelefonok szegmensében, ez adná meg tehát az újabb lökést, véget vetve a jelenlegi stagnálásnak, illetve kisebb visszaesésnek, ami a piackutató cégek felméréseiből egyértelműen kirajzolódik – a hajlítható megoldások hasonló szerepet töltenének be, ez azonban még picit kérdéses.

Ami a várható megjelenést illeti, az Xperia 2 a jövő év elején, valószínűleg a februári MWC környékén mutatkozna be, az első példányok az ezt követő 3 hónapos időszakban jelennének meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!