Gyurkity Péter

Erősebb hardverrel jön az Xperia 20

A Sony pedig eközben egy hajlítható megoldással is készül.

A japán gyártó az idei évben több eltérő megoldással igyekezett bebizonyítani, hogy képes a megújulásra, az Xperia 10 esetében azonban a szerényebb specifikáció és a magasabb ár megelőzte a várt robbanást. Most érkezőben van az utód, amely a pletykák szerint többek között éppen ezen javítana.

Az Xperia 20 ugyanis a külső források szerint erősebb hardvert kapna, így például a Snapdragon 630 helyett már a Snapdragon 710 chip biztosítaná a teljesítményt, ehhez pedig nem 3 GB, hanem 4 vagy 6 GB memória csatlakozna. A belső tároló mérete akár 128 GB lenne, míg a kijelző kereken 6 hüvelykes lesz, a 21:9-es képaránnyal és az FHD+, egészen pontosan az 1080 x 2520 pixel felbontással. Az előlapon egyetlen, eddig nem részletezett kamera helyezkedne el, míg a hátoldalon már egy iker-kamerára támaszkodhatnánk, és bár ennek jellemzőit szintén nem árulták még el, egyesek arra számítanak, hogy két 12 megapixeles szenzorból állna össze a modul.

Az új típus bemutatkozására minden bizonnyal a szokásos, szeptember eleji IFA-rendezvény alatt kerítenének sort, ami októberi hivatalos megjelenést vetít előre. A debütálás pillanatában még az Android 9 Pie futna készülékeken, ez azonban viszonylag hamar frissülne az Android 10 Q verzióra, legalábbis amennyiben a cég nem halasztja el annak adaptálását.

Időközben egyéb források arról számoltak be, hogy a gyártó egy hajlítható megoldáson is dolgozik, amely azonban az eddig látottaktól eltérő kivitelre épülne. Míg a Samsung és a Huawei fejlesztése késlekedik, a Sony decemberben, esetleg a jövő év elején mutatná be saját megoldását, amely egy kihúzható, illetve összetekerhető kivitelt valósítana meg, mégpedig 5G-támogatással és erős hardverrel, már amennyiben sikerül megoldaniuk a koszolódással és a kisebb szennyeződésekkel kapcsolatos problémákat. Hasonló szabadalmi kérelmet korábban a Samsung is benyújtott, így kíváncsian várjuk, mi lesz ezen tervekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!