Franczy

Az MS Office 10-ből kivettek két szolgáltatást

[ZDNET] A Microsoft Corporation úgy döntött, hogy kivesznek két szolgáltatást a következő, Windows operációs rendszerekre készített Office programcsomagból, mely egyébként valamikor 2001 folyamán fog megjelenni.

A Microsoft Office 10 Beta 2-es verziójáról a céghez beérkezett visszajelzések kielemzése után úgy döntöttek a Gates-birodalom emberei, hogy a végeleges Office 10 programcsomagban már nem fognak szerepelni az Office Deigner Tool és a Local Web Storage System applikációk. Hivatalos források szerint eme két Office-os alprogram nem volt elég megbízható és elég jó minőségű ahhoz, hogy a végleges verziójú irodai programcsomagban helyet kapjon. Ez mindenesetre elég érdekes lépés a Microsoft-tól, hiszen ahelyett, hogy kijavítanák a hibákat, vagy optimalizálnák a programok működését, ők inkább csak egyszerűen kiveszik a problémás részeket. Bár elképzelhető, hogy mi, felhasználók még mindig így járunk jobban.


Tiszta, egyszerű kezelőfelület jellemzi az Office 10-et

Eredetileg mindkét alkalmazás a Microsoft internetes (.Net) szoftver stratégiájának fontos része volt, most azonban elvetették őket. A Microsoft stratégiájában egyébként az Office 10 a .Net kezdeményezés egyik legfontosabb építőköve, mely kezdeményezés keretében a cég a szoftvereket, mint szolgáltatásokat szeretné majd tekinteni. A közeljövőben a Microsoft különböző fejlesztőket kíván rábírni arra, hogy írjanak új keretprogramokat, melyek aztán új webes alkalmazások alapjai lehetnek. Az Office 10 a cég tervei szerint 2001 közepéig meg fog jelenni, persze ez a korábbi tapasztalatokból okulva korántsem biztos. Az Office 10-et követő NetDocs kódnevű irodai programcsomag végleges neve várhatóan Office.Net lesz, megjelenése pedig 2003 körül valószínű.


Eddig csak álom volt a többszörös kijelölés

A Microsoft az Office Designer Tool-t először idén októberben mutatta be a dallasi Microsoft Exchange & Collaboration Solutions 2000 konferencián. Az alkalmazás segítségével könnyen módosítható, interaktív web-alapú alkalmazások lettek volna létrehozhatók. A Local Web Storage System pedig a Microsoft Exchange 2000-ben megtalálható Web Storage System továbbfejlesztett verziója lett volna.

Az Office 10 egyébként Windows98, Windows 98 SE, Windows Millenium Edition, Windows NT 4.0 és Windows 2000 operációs rendszereken fog futni, hivatalos források szerint ezeknél régebbi rendszerekkel már nem lesz kompatibilis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!