Franczy

Microsoft Office 10 beta 2 verzió korábban

[ZDNET] A Microsoft bejelentette, hogy az Office 10 szoftvercsomagjuk második béta verziójának megjelenését előbbre hozták, így az előző tervek szerint csak november közepén megjelentetni kívánt programot már ezen a héten kiszállítják a technikai bétateszterek szűkebb körének.

A Microsoft az Office első, beta 1-es verzióját még idén nyáron elkészítette. Aztán most egy hónapja a bétateszterek egy része már megkapta az Office 10 beta 1 frissített változatát, jelen pillanatban pedig a program beta 2-es, hamarosan megjelenő verzióján dolgoznak a fejlesztők.

"A legutóbbi frissített beta 1-es verzióban a különböző kisebb hibák kijavításán kívül beleraktunk a programcsomagba néhány Outlook levelező-klienst, és az Office Designer-t is felfrissítettük" - nyilatkozta Stan Sorensen, a Microsoft csoport termékmenedzsere.

A Microsoft Office 10 végleges, kereskedelmi változatának megjelenése 2001 első félévében várható, ha a fejlesztők tartani tudják a határidőket. Az Office 10 az első lépést jelenti a nagy tudású mindenes Office.Net programcsomag irányába, mivel az új termék már tartalmazni fog néhány .Net komponenst is. Az Office.Net megjelenési idejét azonban még nem lehet tudni.

Mostanában nem úgy alakul a Microsoft Office termékvonalának eladási eredményessége, ahogy azt a Redmondi-i cég remélte, hiszen a bevételek folyamatosan csökkennek. A most megtartott 2001 első negyedévi költségvetési konferencián napirendre került, hogy a Microsoft Office 2000-es programcsomag eladási mutatói némileg csökkentek az előző negyedévi adatokhoz képest. Szakértői jelentések szerint további bevételcsökkenések várhatóak a desktop-alkalmazások piacán.

Az ezen a héten megjelenő Office 10 beta 2 lesz az első olyan béta verzió, amely az ún. lokális Web-storage-system részeit is tartalmazza, mely már része volt a Microsoft Exchange 2000 termékének, valamint a Tahoe nevű dokumentum kezelő és kereső portál béta verziójának.

Az új beta 2-es verzióban továbbfejlesztették az Outlook biztonsági rendszerét, valamint a Microsoft Publisher frissített változatát is tartalmazza, melyben javítottak a különböző nyelvi funkciókon. A PhotoDraw programot viszont kivették a beta 2-es verzióból.
A Microsoft Office 10 programcsomag Windows 98/98 SE, Windows Millennium Edition, NT 4.0, és Windows 2000 operációs rendszereken működik, a korábbi Windows-okkal azonban nem kompatibilis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!