JohnnyCage

Biztonságosabb Office 10

A Microsoft ezen a héten adta ki a második béta-teszt változatát az új Office 10 programcsomagjának. Az irodai csomag újdonságai közé tartoznak például a beépített biztonsági elemek, valamint a beszédfelismerés és válaszadás is.


A következő generációs Office jövő tavasz végén, vagy nyár elején jelenik majd meg, az előzetes becslések szerint. A programcsomag illeszkedik a Microsoft .Net stratégiájához. Az Office és a Web integrálása a .Net céljait szolgálja, mely biztosítja a programok elérhetőségét az Interneten keresztül, egyes készülékek számára. A Microsoft megpróbálja egy platformmá kombinálni az Office 10-et az Exchange 2000-rel, és egy dokumentum menedzselő szerverrel, a Tahoe-val, hogy a különböző programok együttműködését biztosítsa.

Az Office olyan közismert alkalmazásokból áll, mint a Word, az Excel, az Access és a PowerPoint. A jelen, második béta-teszt változatban a Microsoft olyan biztonsági problémákkal foglalkozik, amelyekkel az Outlook felhasználói találkoztak. Az e-mail kliensprogram az elmúlt egy évben számos vírus célpontja volt, beleértve az I love you-t is.


Az Office gémkapocs
Az Office 10 magában foglalja az Outlook biztonsági frissítését, mellyel a felhasználó blokkolhat egyes csatolt fájlokat. Az Office 10 biztonsági funkcióinak nagytöbbsége ezen a "blokkoló elv"-en működik, tehát a biztonság növelésével az alkalmazás képességei csökkennek. Ilyen biztonsági opció például a Visual Basic for Applications telepítésének letiltása. Ahhoz, hogy biztonságban ÉREZZÜK magunkat tehát, le kell mondani bizonyos funkciókról.

A biztonsági szolgáltatások mellet a beszédfelismerés tűnik jelentősebb módosításnak, segítségével szöveget diktálhatunk a gépnek. A Beta 2 várhatóan az utolsó bétaváltozat a kiadás előtt. Az Office 10 áráról egyelőre nincsenek hírek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!