Gyurkity Péter

Felgyorsítja a töltést az Oppo két új megoldása

Az új szabványok révén rövid idő alatt feltölthetjük majd készülékeinket.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a Xiaomi jóvoltából hamarosan jóval gyorsabb vezetéknélküli töltés válik elérhetővé, a jelek szerint azonban több rivális is hasonló megoldásokon dolgozik. Az Oppo most egyszerre két új szabványról rántotta le a leplet, így ők a vezetékes és a vezetéket nélkülöző változatok esetében is további gyorsulást ígérnek.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a hangsúly a SuperVOOC Fast Charge 2.0 technológián van, amely immár 65 wattos gyorstöltési platformot kínál a felhasználóknak. A mérnököknek itt az iram gyorsítása mellett sikerült egy kisebb adapterrel előállniuk, ezt pedig több biztonsági jellegű újítás egészíti ki, hogy a hatalmas átvitel esetén se legyen különösebb gondunk a platformmal. Amennyiben a leggyorsabb iramot választjuk, még a 4000 mAh-s akkumulátorokat is alig 30 perc alatt tölthetjük majd fel, ám a technológia megfelelő módon alkalmazkodik majd a lassabb készülékekhez – az első körben a cég saját Reno Ace okostelefonja kapja majd meg a megoldást, ennek megjelenése azonban a nyugati piacokon egyelőre kérdéses.

A cég ezzel egy időben bemutatta saját 30 wattos vezetéknélküli alternatíváját is, amely a 30W Wireless VOOC Flash Charge névre hallgat. Ez utóbbi már egyértelmű módon a Xiaomi hasonló fejlesztésével száll versenybe, ugyanazon 4000 mAh-s akkumulátor alkalmazása esetén pedig 80 percben határozzák meg teljes feltöltéshez szükséges időt. A QI-szabvány teljes támogatásával alaposan kibővítik a felhasználható készülékek körét, eközben azonban a hagyományos VOOC Flash Charge is frissülni fog, itt ugyanis a negyedik generációs megoldás révén legfeljebb 30 wattos vezetékes gyorstöltést ígérnek, amely az említett akkumulátort 30 perc alatt töltené fel 67 százalékra, míg a teljes újratöltés 73 percet venne igénybe.

Ez a technológia az Oppo K5 típusban debütál majd október folyamán, míg az ultragyors változat nyugati megjelenéséről egyelőre nincs további információnk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    én úgy tudom, hogy a gyors töltést azért annyira nem komálják az aksik.
  • barret #3
    Miből gondolod hogy Te miattad fejlesztik? Ez őket nem érdekli hogy neked mi a jó. Még mindig túl hosszú ideig üzemel egy eladott akksi! No majd ez megváltozik,a gyors töltés tesz róla. Több akksit kell gyártani,emelkedik a gyártó bevétele.
  • csigafi #2
    Nem érdekel a feltöltés sebessége sem az időtartalma. Engem a feltöltés tartósságának a minősége érdekel hogy ne keljen naponta tölteni ha nem minimum csak hetente mint régebben vagy 3-5 naponta minimum. Már megvan az a technika amivel hónapokig is elmenne egy telefon egyetlen töltéssel akkor miét nem lehet azt szabadalmaztatni, alkalmazni.
  • dzsagon #1
    nekem gyorsan jön a torrent