Berta Sándor

Kriptovalutát adhat ki a Telegram

Sorsdöntő időszak előtt áll az üzenetküldő és chatszolgáltató.

A Telegram stílusosan Gram nevű virtuális fizetőeszköz-projektjébe az elmúlt időszakban számos befektető összesen 1,7 milliárd dollárt invesztált, de az volt a feltételük, hogyha a cég a hatalmas összeget október 31-ig nem használja fel, akkor az elveszik a számára. Nos, a digitális pénzt azóta sem jelentette be a vállalat és az október végi határidő egyre közeledik. Atervek alapján a Gram nem úgynevezett stablecoin lesz, vagyis az árfolyama nem fog kötődni egyetlen más valutáéhoz sem, hanem szabadon lehet majd kereskedni vele, ezáltal pedig kiszolgáltatott lehet az erős árfolyam-ingadozásoknak.

Az alapötlet egyébként abból indult ki, hogy a szolgáltatást világszerte 200-300 millióan használják, ez pedig egy kellően nagy tábor egy kriptovaluta felépítésére. Ráadásul a platform jelentette szabadság és biztonság rendkívül sok ember számára lehet vonzó. A Gram aligha lehetne internetes fizetőeszköz, de egy ökorendszer kiválóan működhetne a segítségével, már csak azért is, mert pont az azonnali üzenetküldőkben bonyolítható mikrofizetések válhatnak a következő időszakban egyre népszerűbbé.

A Telegram digitális pénzének használatában nagy szerep juthat a Telegram Open Networknek (TON) is, amelyen keresztül új szolgáltatások hozhatók létre. Elképzelhetővé válik például olyan alkalmazások kifejlesztése, amelyeknél a felhasználókat némi Gram bevonásával jutalmazzák meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!