Berta Sándor

Telegram - törölni lehet a chat­beszélgetéseket

A kommunikációs szoftver új verziója tovább növeli használói védettségét.

A fejlesztők blogbejegyzésben jelentették be, hogy elkészült a népszerű orosz üzenetküldő és chatprogram legújabb verziója. A Telegram 5.5 többek között lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár az egyes híreket vagy a teljes chatbeszélgetéseket is törölhessék - mind a saját postafiókjaikból, mind a chatpartnereik postafiókjaiból. Eddig a szolgáltatásnál a funkciót csak azon üzenetek esetében lehetett alkalmazni, amelyek 48 órásnál nem voltak régebbiek, most viszont már nincsen ilyen korlátozás.

Mindez azt jelenti, hogy bármelyik chatbeszélgetés bármikor eltávolítható - legyen szó akár küldött vagy fogadott tartalomról. Sőt, akár a teljes chattörténet is törölhető. Az egyetlen megkötés csupán az, hogy mind a két fél a Telegram 5.5-ös verzióját használja. Újdonság az a lehetőség is, hogy a továbbított üzenetek névtelenné tehetők. Amennyiben a funkció aktiválva van, akkor a címzett a továbbított üzenet esetében csak a feladó - nem kattintható - nevét láthatja. Továbbá az is korlátozható, hogy ki láthatja a profilképet.

Azért, hogy a sok új beállítási lehetőséget meg lehessen találni, van egy külön integrált keresőfunkció. A fejlesztők a Telegram androidos változatában elhelyeztek egy emodzsikeresőt és a GIF-keresőn szintén javítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!