Berta Sándor

Felismeri a félelmet az Amazon szoftvere

Az erőszakszervezetek örülhetnek, a program már az emberek arcán megjelenő rémületet is tudja azonosítani.

Az Amazon kiadta az általa kifejlesztett Rekognition nevű arcfelismerő rendszer legújabb verzióját, amelynek megalkotásakor a fejlesztők az érzelmek jobb felismerésére összpontosítottak. Az új kiadás a korábbiaknál sokkal jobban azonosítja az olyan alapvető érzelmeket, mint az öröm/boldogság, a szomorúság, a düh, a meglepettség, az undor, a nyugodtság és a zavarodottság, valamint felismeri azt is, ha valaki fél. Mindez annak köszönhető, hogy a szoftver képes az emberek arckifejezéseiből "olvasni".

A szakemberek jelezték, hogy az új változat képes jobban megbecsülni az adott személy korát is és sokkal pontosabb a korábbi verzióknál, ráadásul azoknál több funkcióval is rendelkezik.

A megoldásnak régebben komoly hiányosságai voltak. Az American Civil Liberties Union (ACLU) korábban megvásárolta a szoftver licencét, majd mind az 535 amerikai kongresszusi képviselő fotóját összehasonlította egy adatbázissal, amely 25 000 bűnöző fényképét tartalmazta. A Rekognition három szenátorról és 25 képviselőről állította azt, hogy a portréjukat fellelte a rendőrség által rabosításkor készített fotók között, vagyis bűnözőkként azonosította őket. A programnak problémát jelentett a nők és a férfiak megkülönböztetése is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #4
    (azóta meg terrorszervezetnek lett minősítve az antifa)
  • VolJin #3
    Legalább olyan pontossággal, mint ahogy a google photo gorillának címkézte a négereket. :-)
    Volt is belőle antifa tünti. :-D
  • kvp #2
    Ugyanolyan pontossaggal mint a korabbi verzio a bunozoket. Ha kockaval dobsz akkor is hasonlo eredmenyek jonnek ki.
  • NEXUS6 #1
    Hihetetlen hogy hol tart már a tudomány! De vajon ezt Stephen Segal arcán is végre tudja hajtani? ;)