Új-Zélandon bitcoinban is érkezhet a fizetés

A szigetországban - bizonyos feltételek teljesülése esetén - bárki kriptovalutában is megkaphatja a jövőben a bérét.

A világon első országként Új-Zéland engedélyezte a vállalkozások számára, hogy az alkalmazottaik fizetését akár virtuális fizetőeszközökben is átutalhassák. A helyi adóhivatal (IRD) már nyilvánosságra is hozta az erről szóló hivatalos tájékoztató anyagát. Az új lehetőséggel szeptember 1. után élhetnek a munkaadók, de csak abban az esetben, ha a fizetés meghatározott összegű és rendszeresen átutalják. Szintén követelmény, hogy a kiválasztott digitális pénz árfolyama stabil legyen, vagyis egy valódi valuta árfolyamához legyen kötve.

Az adóhivatal azt is közölte, hogy a kriptovalutákban érkező fizetéseket ugyanúgy megadóztatják majd, mint a hagyományos fizetéseket. A lehetőséggel nem élhetnek vállalkozók, ők kötelesek a jövőben is új-zélandi dollárban átutalni vagy kifizetni a béreket.

A CoinCorner nevű brit cég is bejelentette, hogy a 15 alkalmazottja bérének egy részét a jövőben bitcoinban, litecoinban, etherumban vagy XRP-ben utalja át. A virtuális fizetőeszközök árfolyamát a brit fontéhoz kötik. A vállalat összes munkatársa megszavazta a dolgot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #4
  Látszik hogy semmit sem tudsz róla, nehezen lehetne bitcoinnal alvilági tevékenységet finanszírozni, amikor gyakorlatilag üvegzseb.
  Arra mondjuk jó hogy ami nem illegális, de tiltja a Visa a támogatását (pl WikiLeaks) az is működhessen. Persze volt már bűnöző aki szintén azt gondolta mint te, azok szépen le is buktak, persze van anonim coin is de az nem a bitcoin.

  Az energiazabálás már jogosabb kritika a bitcoinra.
 • ugh #3
  Ezt a bitcoin faszsagot ugy tiltanam be mint a szart.
  Aki banyaszik, vagy kereskedik vele lenyomoznam es megtoltenem veluk a bortonoket a picsaba.
  Lenne koztuk egy ket nagy hal is.
  Csak zabalja az energiat es az alvilagnak meg egy eldorado.
  Mondjuk szegeny cia is uj forrast kene keressen a penzmosasra.
 • zola2000 #2
  "kiválasztott digitális pénz árfolyama stabil legyen, vagyis egy valódi valuta árfolyamához legyen kötve"

  Akkor mégsem érkezhet a fizetés bitcoinban vagy mi van?
 • Tinman #1
  Ez de jó lehet!

  Ma ér 170 ezret, holnap 100 ezret, holnap után 120 ezret, 2 hét múlva meg lehet, hogy 200 ezret. Értelmes bzmg mondhatom ^^