Berta Sándor

Újra gyártani kezdi laptopjait a Huawei

A beszállítóktól származó értesülések alapján hamarosan újra elindulhat a MateBook sorozatú notebookok és táblagépek gyártása.

A DigiTimes tajvani IT-portál számolt be arról, hogy a Huawei jelezte a partnereinek, hogy hamarosan ismét gyártani kezdi a laptopjait és a táblagépeit, valamint folytatódhat az új modellek fejlesztése is. A döntés annak köszönhető, hogy nemrég részben feloldották a vállalat ellen hozott szankciókat.

Június közepén vált ismertté, hogy a társaság jegelte a notebook-üzletágát, vagyis beszüntette a meglévő termékek gyártását, a beszállítókat pedig arra utasította, hogy ne küldjenek az üzemekbe alkatrészeket. Emellett az összes olyan fejlesztési projektet is azonnali hatállyal leállította, amely egy új laptop tervezésével és megalkotásával foglalkozott. Néhány nappal később Richard Yu, a Huawei illetékes vezetője megerősítette, hogy meghatározatlan ideig elhalasztották az új MateBook notebook bemutatóját. A menedzser az okokról annyit mondott, hogy nem tudják a terméket alkatrészekkel ellátni, a helyzet ezért elég szerencsétlen.

A mostani információk szerint a Huawei arról tájékoztatta a beszállítóit, hogy két héten belül tisztázódhat a helyzet és zöld utat kaphat a gyártás. A vállalat mindenesetre optimista, bár konkrét utasításokat még nem adott és alkatrészeket sem rendelt meg. A gyártás elindításához az is kell, hogy az Intel, a Microsoft és más amerikai partnercégek is kezdjék szállítani a beépítendő chipeket, s biztosítsák a szükséges szoftvereket és eszközöket.

A kényszerszünetet viszonylag jól átvészelte a kínai társaság. Ez annak köszönhető, hogy a beszállítóknál maradtak raktáron alkatrészek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!