Berta Sándor

Egyelőre nem várhatók új Huawei-laptopok

Gyakorlatilag megerősítést nyert az elmúlt napokban kiszivárgott információ.

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy a Huawei jegelte a notebook-üzletágát, vagyis beszüntette a meglévő termékek gyártását, a beszállítókat pedig arra utasította, hogy ne küldjenek az üzemekbe alkatrészeket. Az összes olyan fejlesztési projektjét is azonnali hatállyal leállították, amelyek egy új notebook tervezésével és megalkotásával foglalkoztak.

A The Information, a CNBC és a The Wall Street Journal értesülései alapján kiderült, hogy az intézkedés nem csupán néhány napra szólt, hiszen a héten lett volna egy új MateBook laptop bemutatója, de az elmaradt. Ezt Richard Yu, a Huawei illetékes vezetője is megerősítette a CNBC-nek.

A menedzser közölte, hogy az új készüléket jegelték, a bemutatót meghatározatlan ideig elhalasztották, míg a gyártást leállították. Az okokról Yu annyit mondott, hogy nem tudják a terméket alkatrészekkel ellátni, a helyzet ezért elég szerencsétlen. Arra a kérdésre, hogy az új modellt később bemutatják-e, a Huawei illetékese azt válaszolta, hogy minden attól függ, hogy milyen hosszú ideig tart a társaság elleni amerikai bojkott. Amennyiben még hosszabb ideig feketelistán lesznek, akkor nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy az új MateBook egyáltalán nem fog megjelenni.

A The Wall Street Journal azt írta, hogy a kínai társaság egyelőre ki akarja várni, hogy mi lesz az amerikai bojkott sorsa és hosszú távon ennek tükrében hozza majd meg a notebook-üzletágával kapcsolatos döntést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!