JohnnyCage

Soyo DDR-es alaplapok AMD és Intel CPU-khoz

A Soyo nem favorizálja egyik chipgyártó céget sem. Mindkét cég által gyártott processzorokhoz kínál az új, nagyteljesítményű DDR-SDRAM-ok képességeit kihasználó alaplapot.

A Soyo új alaplapjai az Intel processzorokhoz való Socket-370, valamint az AMD legújabb CPU-ihoz szükséges Socket-A kialakításban léteznek.

A SY-K7ALA-R típusjelű alaplap az AMD Duron és Athlon Thunderbird processzorokhoz készült. Az alaplap lelke az ACER Labs Inc. (ALi) ALiMAGIK nevű chipsetje, amely mind a 200, mind a 266MHz-es rendszerbuszt támogatja. Az ALi chipkészletek -bár nem annyira elterjedtek, mint az Intel és VIA által gyártott társaik- kivételes megbízhatóságukról és egyedülálló képességeikről híresek. Ezt bizonyítja az is, hogy számos ASUS alaplapban is ALi chipkészlet van. Az új lapkák egyszóval a megszokott ACER minőséget képviselik. Az alaplap nagykereskedelmi ára 129 dollár.

A SY-7ALA-R nevű alaplap szintén ALi chipkészlettel készül, de a rajta található Aladdin Pro5 lapkák az Intel Pentium III és Celeron II FC-PGA tokozású processzorokhoz készültek. Az alaplap ára 119 dollár.

A két alaplap a hasonló chipkészletnek köszönhetően ugyanazon képességekkel bír. Az alaplapokon három darab DDR-SDRAM foglalat van, amellyel a maximális memóriaméret 3GB. Ezen kívül 5db PCI, egy 4x/2x/1x AGP csatlakozó, két UDMA-33/66/100 vezérlő, két soros, egy párhuzamos és egy infra kommunikációs port, valamint floppy vezérlő van. A külső egységek 6 USB 1.1 porton keresztül csatlakozhatnak az alaplapokhoz. Mindkét változat jumper nélküli, így a rendszer, illetve a PCI sín sebessége egyszerűen állítható. Ezeken kívül a CPU feszültsége is BIOS-ból állítható.

A két új Soyo alaplap változathoz ingyenes Symantec CD-ROM jár, amelyen a Norton AntiVirus, a Norton Ghost és egy Virtual Drive nevű CD-ROM emulátor található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!