Franczy

Az MSI új Intel 850-es chipset-es Pentium 4-es alaplapja

Az MSI (Micro-Star Int'l Company) cég pár nappal az új Pentium 4-es processzorok bemutatása után már elérhetővé teszi a kifejezetten ehhez a chip-hez készített, Intel 850-es chipset-re épülő új alaplapját. Az MSI(TM) 850 Pro alaplap az MSI kutató és fejlesztő gárdája hosszas munkájának eredményeképpen született meg.

Az eddigi csúcsot jelentő Pentium III-as processzorok után a Pentium 4 egy teljesen új architektúrára épül. Az MSI 850 Pro alaplapok kiaknázzák az új, magasabb frekvenciákon működő Intel Pentium 4-es chip-ekben rejlő óriási teljesítményt. Az új board támogatja a Rambus memória technológiát, valamint az ICH2-es south bridge alkalmazásával kezeli az összes Ultra DMA33/66/100-as merevlemezt is, miáltal növelhető a rendszerek összteljesítménye.

Klikk ide!

Az ICH2-es chip ezenkívül egy hálózati kontrollert is tartalmaz, így a boldog tulajok külön hálózati kártya megvétele nélkül is csatlakozhatnak egy netes környezetbe. Az MSI 850 Pro alaplap 6 csatornás audio codec-kel van ellátva, valamint 4 darab USB portja révén sokoldalú bővíthetőségi lehetőségekkel is rendelkezik.

Az összes eddigi alaplaptól eltérően az MSI új 850 Pro alaplapja az Intel féle Socket 423-as tokozású processzor foglalattal rendelkezik. Az új Socket 423-as architektúrát az ezt megelőző Socket 370-es architektúrára alapozva fejlesztette ki az Intel, megtartva és továbbfejlesztve annak előnyeit. Ezenkívül az Intel QDR (Quad Data Rate) technológiát alkalmazva a chipset és a processzor közti adatátviteli sebesség elérheti a 3.2 GB/sec-ot, így elkerülhető az adatok torlódása a processzoron belül, valamint növekszik az adatáramlási sebesség a rendszer többi komponense irányába is. A chipset és a memóriabusz a Dual Channel technológia segítségével ugyancsak 3.2 GB-os maximális adatátviteli sebességet ér el, miáltal jelentősen megnő a rendszer adatfeldolgozási sebessége.

Az MSI új 850 Pro típusú Socket 423-as alaplapja ATX formátumban készül, és az Intel 850-es chipset révén az 1.4 és 1.5 Ghz-es frekvencián üzemelő új Intel Pentium 4-es processzorokat támogatja. A 4 RIMM memória foglalatba maximum 2 GB memória helyezhető, ezenkívül 5 PCI, egy CNR, és egy AGP 4x-es slot található még az alaplapon, így könnyű bővíthetősége a legtöbb felhasználó igényeit kielégíti.

Összességében tehát az MSI új 850 Pro típusjelzésű alaplapja rengeteg szolgáltatással és előnnyel rendelkezik az eddigi alaplapokhoz képest; új teljesítmény-kategóriájú rendszereket építhetünk segítségével. Az MSI - a kiváló kutató és fejlesztő csapatnak köszönhetően - a legújabb technológiákat kínálja a vásárlóközönségnek, eme kedvező ár/teljesítmény arányú termékével.

Az MSI 850 Pro szolgáltatásai:

  • D-LED: 4 darab LED kijelző segítségével a gép indulása folyamán 16 különböző hibalehetőséget képes megjeleníteni.
  • Integrált audio rendszer: integrált 3D PCI audio kontrollere (AC' 97 standard) révén megspórolható egy külön hangkártya vétele.
  • Ultra DMA 100 támogatás: eme specifikáció segítségével növekszik az adatátviteli sebesség, és gépünk általános teljesítménye is.
  • PC Alert III System Monitoring Software Tool: az intelligens alkalmazás jelzi a rendszer kulönböző értékeit (hőmérséklet, feszültség, ventillátor fordulatszám, merevlemez és memória állapot), valamint abnormális mükődés esetén riasztja is a felhasználót.
  • STR (Suspend to RAM) funkció: amikor suspend módba kapcsolunk, az STR funkció által a memóriába mentődnek el a futó rendszer adatai; a rendszer memóriája minimális áramellátást kap, hogy megmaradjanak benne az adatok. Amikor újra használni kívánjuk a rendszert, akkor pillanatok alatt visszanyeri a suspend mód előtti állapotát.
  • 4 USB port: a négy darab USB port nagyfokú flexibilitást jelent; könnyen csatlakoztathatunk új perifériákat rendszerünkre.
  • Az alaplap bizonyítottan megfelel a PC 99 és PCI 2.2 specifikációknak.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!