Gyurkity Péter

Alakulóban az Xperia 20

Az erősebb változatot Európában a csúcskategóriás Xperia 1 megjelenése előzi meg. **** A Sony Mobile még az MWC alatt mutatta be az Xperia 10 és 10 Plus típust, amelyet nem sokkal később követett a részleg beolvadásáról szóló hír. A jelek szerint ez nem jelent nagyobb szünetet, hiszen készülőben van az erősebb példány, amely várhatóan az Xperia 20 nevet kapja. **** A héten megjelent videóban már közelebbről is szemügyre vehetjük a készüléket, amely megtartja a magas kivitelt és a 21:9-es képarányt. Érdekes módon a káva alsó része szinte teljesen eltűnik, felül viszont a bevágás vagy az apró lyuk helyett egy meglehetősen vastag sáv marad meg, ami egyesekben egyértelmű visszatetszést kelt. Az még nem teljesen világos, hogy a hátlap miből készül, itt azonban elképzelhetőnek tartják a fém, illetve az üveg alkalmazását, miközben megmarad a hagyományos jack-dugó, amelyhez az USB Type-C csatlakozik a listán. A specifikációt illetően még sok a kérdőjel, emiatt nem tudjuk, hogy pontosan milyen chipet, mekkora akkumulátort, valamint milyen hátoldali iker-kamerát vetnek majd be, ez azonban néhány héten belül tisztázódhat. ****
** Egy másik, szintén frissebb kiszivárogtatás szerint a telefon egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt kap, amely tehát nem változik a közvetlen elődhöz képest, míg a teljesítményt a Snapdragon 630 helyett itt már a 665-ös, esetleg a 710-es típus szolgáltatná. Egy esetleges Xperia 20 Plus megjelenéséről egyelőre nincs hír, ez tehát kevésbé tűnik valószínűnek, viszont a helyzet még ennek kapcsán is változhat. Bárhogy is legyen, a Sony megújulása és magára találása egyelőre várat magára, márpedig enélkül nincs sok értelme a piacon maradni. **** Fontos fejlemény, hogy a csúcskategóriát képviselő Xperia 1 Európában június elején jelenik meg, itt egyes online forgalmazók már fogadják az előrendeléseket. Az ár 949 euró lesz, az előrendelők viszont egyes esetekben fejhallgatót és gyorstöltőt is kapnak majd a telefonhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #1
    Mi mást mondhatnék... nem csoda, hogy komoly problébákkal küzd a sony mobilüzletága.
    1. A design mind az x. 10, mind az x. 20 esetében elvault vagy legfennebb középkategóriás tucattelefon benyomását kelti, másfél éve még jó lett volna, de mostmár nem menő a vastag káva.

    2. Snapdragon 665/710??? Komolyan közel 1k eurót akarnak elkérni egy olyan telefonért, amelyet egy 2018-as agusztusi kínai telefon, amelyik kb 250$-ba kerül (Pocophone f1), kézháttal ver?

    3. Egyik idősebb kollégám nagy sony fan. Vaio laptopokat és xperia telefonokat használt. Mindegyikkel kirívóan sok baja volt. Legutóbbi xperia-ja egy hete halt meg, éjszakai töltés közben... újra kellett soft-olni, mint az azelőtti sony tellóját.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2019.05.22. 20:21:36