Mortimer

Elton John, McCartney a kalózmásolatok ellen

Elton John és Paul McCartney hétfőn a zenekalózok ellen kampányolt. Figyelmeztették az embereket, hogy ha az Internetről ingyen töltenek le zenét, vagy zenét másolnak, a zenészek isszák meg a levét cselekedetüknek, nemcsak az ismeretlen zeneipari vezetők.


Sir Elton John

A Napster fájlcsere szolgáltatás hihetetlen népszerűsége hívta fel a zeneipar figyelmét az Internetre. A Napster segítségével ingyenesen, azaz illegálisan juthatunk hozzá olyan zeneszámokhoz, melyeket egyébként szerzői jogok védenek. A Forester Internetes vizsgálatokat készítő cég szerint a Napster-hez hasonló szolgáltatások komoly részt adnak majd ki a zeneipar éves, 3 milliárdos veszteségéből, melyet 2005-re jósolnak az elemzők.

A British Music Rights hétfőn arra élezte ki kampányát, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy lényegében a kalózkodással maguknak, a zenészeknek okoznak károkat azok az emberek, akik nem a boltban vásárolták kedvenc lemezeiket. A British Music Rights a zeneszerzők, a dalszerzők és a kiadók egyik szervezete.


Paul McCartney barátnőjével

"Tiszteld a zene értékét!" - hirdették a rendezvényen. "Mindenkinek fel kell ismernie, hogy az ingyen megszerzett zene, illetve a vásárlás hiánya milyen következményekkel jár majd."

"Nem csak azokról a zeneszerzőkről van szó, akik sokat keresnek, és gazdagok, hanem arról a több ezer alkotóról is, akik nincsenek a köztudatban. Ők a munkájukból élnek, és nem írhatnak többet zenét, ha nincs bevételük."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!