JohnnyCage

Ártalmas az egészségre a mobiltelefon

[Reuters] Az orvoskutatók szerint a mobiltelefonok a gyerekekre mindenképpen káros hatással vannak. A gyerekek szervezete ugyanis nem képes ellenállni az elektromágneses sugaraknak.



Dr. Gerald Hyland fizikus szerint a 18 éven aluliak immunrendszere még nem annyira ellenálló, mint a felnőtteké. A The Lancet orvostudományi folyóiratban megjelent cikkjében Hyland arra hívja fel a figyelmet, hogy a brit mobilfelhasználók egynegyede 18 éven aluli.

"Köztudott, hogy a rádióhullámok hatással vannak az agyhullámokra, és a gyerekek fokozottan veszélyeztetettek." - mondja Hyland. "A mobiltelefonokból kijövő mikrohullámok hatása a rádiók interferenciájához hasonlít. A test sejtjeinek stabilitására van rossz hatással. Ennek következménye fejfájás, emlékezetkiesés és alvási rendellenesség lehet." - tette hozzá.

Hyland szerint túl sok az ismeretlen pont a mobiltelefonok élettani hatásában. "Ha a mobilok élelmiszerek lennének, egész egyszerűen nem hozhatnák őket forgalomba, az ártalmatlanságukat kétségbevonó rengeteg bizonytalan tényező miatt."



Hyland mellett számos kutatócsoport próbálja kideríteni, milyen hatása van a mobiltelefonoknak az egészségünkre. Ezeknek a kutatásoknak egy részét az állam rendelte el, és természetesen az anyagiakat is biztosítja. Az azonban bizonyos, hogy a gyerekeknek nem tesz jót a mobiltelefon-használat, s ezért ajánlott ennek elkerülése.

A kutatók abban biztosak, hogy az elektromágneses sugárzás melegíti az agyszövetet, viszont annak bizonyítása, hogy ez káros az egészségre, még várat magára. Hyland szerint a veszély az alacsony intenzitású hullámoknál van, amelyek nem melegítik az agyat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!