Gyurkity Péter

Alakul a Galaxy Note 10

A nemrég megjelent hármast hamarosan követi az új csúcskategóriás típus.

A Samsung februárban rántotta le a leplet a Galaxy S10 négyeséről, ezt azonban negatív hírek követték, amelyek miatt végül úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Galaxy Fold hivatalos megjelenését. Eközben azonban készül az új fejlesztés is, amely szokás szerint ősszel bukkan majd fel.

Egyes pletykák szerint itt is 4 eltérő változat jelenik majd meg egyszerre, amelyek között helyet kap majd az 5G- és a 4G-típus, ezek mellett azonban egy Note 10 Pro és egy olcsóbb Note 10 is felbukkan majd a listán. Mások a hajlítható jelleg kapcsán szállnak vitába, bár azt korábban maga a gyártó is megemlítette, hogy nem ez lesz a „legprémiumabb” telefon az idei évben, vagyis ez kevésbé tűnik valószínűnek, a Note 10 tehát megmaradna saját kategóriájában. A vékony káva, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, a stylus jelenléte, valamint a könnyű kivitel biztosnak tűnik, ezt azonban a jack-dugó hiánya kísérné, miközben maga a kijelző 6,28 és 6,75 hüvelyk között lenne – ez attól is függ, hogy végül hány különböző példányt mutatnak be. A széleket enyhébben hajlítanák meg, hogy jobb benyomást keltsenek a vásárlókban, ez viszont szintén típusfüggő újítás lenne.

Előfordulhat, hogy minden fizikai gombot száműznek a készülékről, ez azonban eddig nem igazán vált be (a többiek számára), így ez a részlet továbbra is kérdőjeles. A kamerák terén egyértelmű újításra számíthatunk, itt korábban hivatalos közleményben ismertették a vadonatúj modelleket, maga a telefon azonban egy tripla-kamerát kaphat, bár arról is szó esett már, hogy egy 64 megapixeles modult alkalmaznának. A szelfikamera egy apró lyukban kapna helyet, de az is előfordulhat, hogy a Galaxy S10 Plus példáját követik, két ilyen előlapi réssel. A nemzetközi változat az Exynos 9825 chipre épülne, amely már 7 nanométeren készül, 5G-támogatással, a memória mérete pedig elérheti majd a 12 GB-ot. Új grafén akkumulátor alkalmazása is lehetséges, ehhez gyorstöltés és vezetéknélküli töltés csatlakozna.

A Galaxy Note 10 augusztus végén, illetve szeptember elején jelenhet meg a boltokban, az ár valószínűleg 1100 dollár körül lesz majd – az olcsóbb változat 900 dolláros áron rajtolhat el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!