Gyurkity Péter

Nagy méretben jön a Galaxy A90

Ezt a szintén nagyobb kijelzővel érkező Galaxy A70 előzte meg a sorban.

A Samsung kapcsán már szinte mindenki tudja, hogy a Galaxy A-sorozat gyors kibővítését tervezi a gyártó, itt pedig már mi is több eltérő változat hivatalos bemutatásáról számoltunk be. Most két újabb példány futott be, egyikük hivatalos módon, a másik pedig egy kiszivárogtatás formájában.

A dél-koreai cég a hét elején rántotta le a leplet a Galaxy A70 típusról, amely 6,7 hüvelykes Super AMOLED-panelt, az 1080 x 2400 pixel felbontást, egy kisebb bevágást, 32 megapixeles szelfikamerát, hátoldali tripla-kamerát, 4500 mAh-s akkumulátort, 25 wattos gyorstöltést, nyolcmagos chipet, 6 vagy 8 GB memóriát, 128 GB-os tárolót, valamint egyelőre ismeretlen árat kínál, április közepén esedékes megjelenéssel. Ezt nem sokkal később követte egy újabb értesülés, amelyben már a Galaxy A90 bizonyos részleteiről olvashatunk, kiemelve ezek közül, hogy az eddigi legnagyobb példányt ismerhetjük majd meg. A panel maga már 6,73 hüvelykes lesz, a bevágást viszont már száműzik, vagyis ez itt nem fog újabb vitát generálni.

Az előlapi káva már nagyon vékony lesz, az alsó rész kivételével. Mivel a kamera panel alatt történő elhelyezése (vagyis a kijelzőbe való beépítése) még néhány évet vesz majd igénybe (a Samsung maga beszélt nemrég erről, kihangsúlyozva, hogy az eddigi erőfeszítések nem jártak ideális eredménnyel), az előlapi példány egy előugró panelen helyezkedik majd el, itt pedig legalább három változatra számíthatunk, hiszen a hátlapon egyszerre több kamera áll majd rendelkezésünkre, egyes vélemények szerint forgó kivitelben, szintén az előugró panelen. Az ujjlenyomat-olvasó már a kijelzőben jelenik meg, a teljesítményt pedig állítólag egy eddig be nem jelentett Snapdragon 700-as chip szolgáltatná, immár 8 nanométeres gyártástechnológiával.

A memória mérete 6 GB lesz, a tároló 64 GB-os kapacitást kínálna, míg az akkumulátor egy 3700 mAh-s példány lenne – április folyamán kiderül, hogy ebből mi volt az igaz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!