Gyurkity Péter

Csúszik a Galaxy Fold megjelenése

A Samsung végül mégsem merte megkockáztatni az áprilisi debütálást.

Mindössze néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy baj van a Samsung első hajlítható telefonjának kijelzőjével, legalábbis erre utalnak a különböző tesztelőknek kiküldött korai példányok, illetve az ezeknél felmerült hibák. Először úgy tűnt, hogy a hivatalos rajt dátumát ez nem befolyásolja majd, a gyártó viszont mégis meglépte azt, amit eleinte el szerettek volna kerülni.

A héten először arról olvashattunk, hogy hírügynökségi jelentések szerint a Samsung gyorsan kicserélte a meghibásodott példányokat (amelyek közül néhány azért végezte csúfosan rövid pályafutását, mert a tesztelők a figyelmeztetések ellenére eltávolították a pusztán védőrétegnek gondolt filmet), ezzel egy időben pedig elindult a belső vizsgálódás, hogy minél előbb választ kapjanak a felmerült kérdésekre. Jelenleg gőzerővel zajlik az összes, korán kiküldött példány begyűjtése, ezeket szintén átnézik majd, illetve megvizsgálják, hogy miként lehet elkerülni az egyéb problémákat, így például az apró objektumok megrekedését az összecsukott panel két része között, valamint a forgópánt és a panel közötti apró résnél, ami rövid idő alatt szintén károsodáshoz vezethet.

A cég nem sokkal később hivatalos közleményben jelezte, hogy mégis elhalasztják az eredetileg április végére tervezett rajtot, vagyis a Galaxy Fold ebben a hónapban már biztosan nem jelenik meg. Az eleinte a külsős pletykákban felmerült májusi időpont (mint a legkorábbi, legoptimistább változat) így még beigazolódhat, de könnyen lehet, hogy ez nem volt eléggé konzervatív, vagyis akár több hónapos csúszásról is szó lehet. Addig is megpróbálják megerősíteni a kijelzőt, illetve további figyelmeztetéseket helyeznek el a csomagban (és a készüléken) az említett filmréteg eltávolításának tilalmáról, míg a végleges megjelenési dátumot néhány héten belül közlik majd velünk.

Amennyiben további késedelemre kerül sor, erről is mi írunk majd, addig is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #8
  Igen, persze, van még baja, csak most ez került szóba... :D
 • kvp #7
  "De miért nem rakják rá úgy, hogy ne lehessen látni a szélét, hanem tűrjék a keret alá pl."

  Mert utolag kerult ra, az osszeszereles utan. Ennek az oka az, hogy legyartas utan jottek ra, hogy konnyen serul a kijelzo. Raadasul az altalam elozoleg emlitett megnyomodas ellen nem is ved, tehat ha osszehajtott allapotban barmilyen erohatas eri a hajlitott reszt, akkor az viszonylag gyorsan el fog torni, mindenfele kijelzovedo folia ellenere.
 • wraithLord #6
  Igen, szó is volt róla a Youtube-on meg a közösségi médiákban mindenhol, hogy csak a T-Mobile-nak kiküldött példányon volt figyelmeztető szöveg, hogy ne szedd le a védőfóliát, a többi tesztelői példányról ez "valahogy" lemaradt.

  De miért nem rakják rá úgy, hogy ne lehessen látni a szélét, hanem tűrjék a keret alá pl. Ez eleve egy elég nagy dizájn hiba szerintem, hogy egy esszenciális alkatrész csak úgy rá van ragasztva, mint egy eltávolítható fólia. Pl. mert magától is lejön róla, ahogy a mindennapos használat során a széle alá megy a zsebből a kosz, és szépen lassan lefejtődik? (Ha a ragasztás elég jó, és nem jön le magától...)
 • kvp #5
  Volt aki nem szedte le, csak hajtogatta a kijelzot es ugy is eltort. A gond ezen esetekben az volt, hogy osszehajtott allapotban nem szabad hozzaerni az elehez. Tehat se zsebbe nem rakhato, de megfogni nem szabad a hajlitott kijelzo feloli elet az osszehajtott keszuleknek. Ugyanis ha benyomjak ott amikor meg van hajlitva, akkor konnyen eltorik a felfustolt fem elektroda reteg. Fogalmazzunk ugy, hogy rosszul tartottak. Mindez onmagaban eleg a kijelzo eltoresehez, meg akkor is ha se kosz nem kerul bele hatulrol, se a foliahoz nem nyulnak.
 • mp3pintyo_sg #4
  "mert a tesztelők a figyelmeztetések ellenére eltávolították a pusztán védőrétegnek gondolt filmet"
  MKBHD videójából az derült ki, hogy nagyon sok tesztelőnek/újságírónak kiküldött telefonon egyáltalán nem volt rajta ez a figyelmeztetés. Ráadásul a fólia ki sem ér a kijelző széléig. Úgy néz ki mint egy bénán feltett szar fólia.
 • NEXUS6 #3
  Meg berakja a zsebszöszös zsebébe és a kijelző alá bemászik a zsebpiszok, az meg szétnyomja.

  Nem tudom milyen a kijelző kialakítása, de az szerintem kevés, hogy egy hagyományos kijelző mögé rakok egy hajlítható mechanikát, meg minimálisan megerősítem egy extra védő fóliával.
 • Zoliz #2
  Tesztelték azt rendesen robotokkal.
  Ott a dzsútúb video amikor több százszor lehajtogatják robotkarral.
  Az apró gond az, hogy az ember másképpen működik és hajtogat.
 • Sydra #1
  ... miután rájöttek, hogy elfelejtették letesztelni a terméket.