Gyurkity Péter

Elbúcsúzik a Galaxy J-sorozat

A Samsung olcsóbb sorozata végleg lezárul, helyette viszont kapunk másik kettőt.

A területet figyelemmel kísérők jól tudják, hogy az első helyen tanyázó dél-koreai gyártó fontos váltásra készül, ez pedig már hónapok óta zajlik. A lépés elsősorban a középkategóriát, valamint a belépő szintet érinti, most pedig (az első új készülékek bemutatkozását követően) sor kerül a korábbi sorozat kivezetésére.

A Samsung maláj részlege tett közzé egy rövid videót még a hónap elején, amelyben beharangozták a váltást, illetve kihangsúlyozták a beígért előnyöket. Itt egészen pontosan a Galaxy J-sorozat kivezetéséről van szó, amely eddig számos eltérő, leginkább szerényebb hardverrel befutott készüléket vonultatott fel, innentől kezdve azonban másik két család veszi majd át a stafétabotot, amelyek sorrendben a középkategóriát, valamint a belépő szintet lesznek hivatottak lefedni, az ennek megfelelő típusokkal. A mainstream szegmensben tehát a Galaxy A, a belépő szinten pedig a Galaxy M uralja majd a területet, legalábbis a Samsung háza táján, és míg előbbi egyszerre több régióban, így Európában is elérhető lesz, utóbbi már kifejezetten az indiai piacon vitézkedne, ahol jobb esélye van a sikerre.


A videó szerint a Galaxy A-sorozat jobb akkumulátorokat, ezzel együtt pedig hosszabb üzemidőt ígér, ezzel egy időben azonban a gyorstöltés lehetősége, a többlencsés kamerák, illetve a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is megjelenik itt. Könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a Samsung Európában és az USA-ban már nem is próbálja meg lefedni a belépő szegmenst, ezt látszik alátámasztani a tény, hogy eddig minden bejelentett Galaxy A-típus inkább középkategóriás hardverrel futott be, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre még nem hangzott el hivatalos információ – április közepén viszont további 3 példány mutatkozik be, itt az A60, az A80, valamint az A90 is megérkezik majd.

A Galaxy J-telefonok egyelőre megkapják a szükséges frissítéseket, a támogatás kivezetéséről még nem tudni, ezt nyilván később jelentik majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!