Gyurkity Péter

Alakul a Pixel 4 és Pixel 4 XL

Már a kódnevek is felbukkantak az interneten, a szokásosnál több példányra számíthatunk.

Március közepén még arról írtunk, hogy egyszerre több Pixel-telefon van érkezőben, ami már jelezte, hogy nem a megszokott páros mutatkozik majd be idén ősszel. Fokozatosan szivárognak a hírek ezzel a kapcsolatban, a napokban pedig már a belső használatra szánt kódnevek is megjelentek, így egyre valószínűbbnek tűnik a kínálat alapos kibővülése.

Külső forrás számolt be arról, hogy az Android Open Source Project legfrissebb módosításában már ezen kódnevek is megtalálhatók. Ebből arra következtetnek, hogy maradnak a szokásos vonalnál, vagyis különböző tengeri herkentyűkről nevezik el az egyes példányokat. Idén tehát a Pixel 4 a „coral”, a Pixel 4 XL pedig a „flame” kódnevet kapta meg, ami egyes korábbi híreket is visszaigazolni látszik, hiszen a Geekbench adatbázisában a múlt hónapban már szintén felbukkant a Google Coral, mégpedig a Snapdragon 855 chippel és 6 GB memóriával, amihez természetesen már az új Android Q csatlakozna. A képkészítés területén viszont fontos változásokat tapasztalunk majd, hiszen itt most először alkalmaznának iker-kamerákat.

Az év elején már láthattunk bizonyos renderképeket, amelyeken hátoldali iker-modul jelent meg, vagyis a negyedik generáció képviselője esetében szánják el magukat erre a lépésre. Itt eddig a képfeldolgozó szoftverre bízták a megfelelő minőség garantálásának feladatát, az iker-kamera révén azonban további javulhat a végeredmény, miközben az előlapon két apró lyuk bukkan fel, amelyek szintén egy iker-modulnak adnak helyet, tehát mindkét oldalon egyszerre két kamera dolgozna. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építenék be, vagyis itt csaknem a teljes felületet maga a panel fedné le, várhatóan minimális kávával, követve ezzel a csúcskategóriában tomboló divatot.

A hivatalos bemutató októberben esedékes, addig is azonban befuthat a Pixel 3a és 3a XL párosa, amelyek inkább a középkategóriában vitézkednének. Könnyen lehet, hogy ezek már a jövő hónapra tervezett Google I/O alatt bemutatkoznak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!