Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Pixel 3 Lite

Módosított külsővel, egyszerűbb hardverrel érkezik az okostelefon.

A Google új generációját képviselő Pixel 3 októberben mutatkozott be a nagyközönség előtt, a múlt hónap végén azonban már felbukkantak az első részletek az állítólagos harmadik változatról, amely egy szerényebb és olcsóbb alternatívát kínálna a felhasználóknak. Most ez utóbbi főbb jellemzőin futunk végig.

Egy orosz illetőségű portál szivárogtatta ki a fontosabb részleteket, ami azért nem annyira meglepő, mert erre még az eredeti páros esetében is szintén orosz forrás révén került sor. Eszerint a Pixel 3 Lite nem lesz sokkal kisebb az eredeti készüléknél, méretét illetően inkább az iPhone XR típusra hajaz, az 5,56 hüvelykes, bevágással érkező kijelző, az 1080 x 2220 pixel felbontás, a műanyag hátlap, valamint a hagyományos 3,5 mm-es jack jelenléte azonban már jelzi az egyszerűbb kivitelt – különösen ez utóbbi érdekes részlet, hiszen a csatlakozó már nem kapott helyet az első két példányon. A Snapdragon 670 chip 8 magot kínál, viszont ez nyilván lassabb lesz az abszolút csúcskategóriás típushoz képest, miközben az X12 modem révén elméletileg akár a 600 Mbps-os letöltés is lehetővé válik.


Pixel 3 Lite és a Pixel 3 XL

A listán emellett 4 GB RAM, egy 32 GB-os tároló, valamint egy 2915 mAh-s akkumulátor szerepel még, microSD-bővítés viszont nem lehetséges, vagyis a felhő még nagyobb szerepet kap majd. A hátoldalon egy 12,2 kamera szerepel, f/1.8-as rekesszel és az OIS támogatásával, míg az előlapon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, iker-modult itt tehát nem kapunk. Az eredeti páros esetében bemutatott szoftveres funkciók és az Android friss verziója minden bizonnyal itt is megtalálható lesz, az azonban még nem teljesen világos, hogy a telefon pontosan mikor, milyen menetrend szerint, illetve milyen kereskedelmi áron jelenik majd meg a piacon.

A forrás 400 és 500 dollár közé teszi az árat, a debütálásra pedig valamikor a jövő év elején kerülhet sor – amennyiben a Google valóban elszánja magát erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #4
  A "notch men" az Macron? :-)
 • zola2000 #3
  A notch men tetszik, de annyira nem is gáz.

  Ausztrália meg a legnagyobb "five eyes" trollként kicsit vicces
 • igazamvanvagyig #2
  mondjuk aki nem akar notch-ot,vagy kinai trojais mobilt.Ausztralokhoz sem mehetnek huawei,xiaomi.....
 • zola2000 #1
  "A forrás 400 és 500 dollár közé teszi az árat"

  Ennyiért ki az aki inkább nem egy xiaomi mi8at vesz? Gondolom arra számítanak hogy a név eladja mert "egy google belsős telefon tehát biztos jó" -> hát ennyiért ilyen telefon nem jó.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.12.08. 15:44:02