Gyurkity Péter

Bemutatkozott az Oppo Reno

A telefon már az új dizájnt kapta meg, ami a bevágás száműzését célozza.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy az Oppo egy új előugró panel kialakításán dolgozik, hogy az előlap teljes felületét az érintőképernyőnek hagyják meg, itt tehát ne legyen már semmilyen egyéb (zavaró) tényező. Most sor került az okostelefon hivatalos bemutatójára, így a 3 változat minden részlete ismertté vált.

Az Oppo Reno eszerint egy 6,4 hüvelykes OLED-panelt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja. A megfelelő teljesítményt a Snapdragon 710 hivatott biztosítani, mégpedig 6 vagy 8 GB memóriára, illetve egy alapesetben 128 vagy 256 GB-os tárolóra támaszkodva (amit microSD révén további 256 GB-tal egészíthetünk ki). Az alapváltozat hátoldali iker-kamerát kapott (48 és 5 megapixel), amely 5x-ös hibrid zoom funkciót kínál, míg a 16 megapixeles szelfikamera már az előugró panelen kapott helyet, amely háromszög alakban bukkan elő, nyilván a tartósság és az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Az üzemidőért egy 3765 mAh-s akkumulátor felel, amely 18 wattos gyorstöltést támogat.

A Reno 10x Zoom Edition ehhez képest erősebb hardvert kínál, amely 6,6 hüvelykes OLED-panelben, azonos felbontásban, az abszolút csúcskategóriát képviselő Snapdragon 855 chipben, valamint hátoldali tripla-kamerában ölt testet. Ez utóbbi komponens 48, 8, valamint 13 megapixeles kamerára épül, itt tehát a nagylátószögű felvételek és a jobb mélységérzékelés sem jelent majd gondot, miközben az akkumulátor már egy 4065 mAh-s példány, amely a VOOC 3.0 technológiával egészül ki. Az ujjlenyomat-olvasót már a kijelzőbe építik be, míg az előugró panel kapcsán 5 éves üzemidőt garantálnak, amennyiben ezt naponta legfeljebb 100 alkalommal hívjuk elő. A hivatalos ár 450 és 710 dollár között mozog majd, az európai debütálás április 24-én esedékes Zürich városában, itt viszont elérhető lesz egy harmadik változat is, amely már az 5G-technológiát is támogatná.

Ez utóbbi a jövő hónapban mutatkozik majd be a Swisscom kínálatában, 1000 dolláros áron, bár az elérési sebességet már most tesztelték a szolgáltató hálózatán, itt pedig 1,86 Gbps-os plafont értek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!