Berta Sándor

Búcsúzik az iTunes?

Az Apple több alkalmazással váltaná ki a szoftvert.

A 9to5Mac és a The Verge tudósításai alapján az iTunes hamarosan a múlt részévé válhat és a helyét a következő - minden bizonnyal a 10.15-ös - macOS-verzió megjelenése után egy-egy külön zenelejátszó, televíziós és podcast-program veheti át. Fény derült a várható új exkluzív logókra is.

A zenei alkalmazás természetesen az Apple Music stream-szolgáltatás kínálatára, a televíziós szoftver elsősorban a március végén bejelentett Apple TV+ szolgáltatásra, míg a podcast-program a kategóriába tartozó ajánlatokra épülne. A könyvekkel kapcsolatos alkalmazást is áttervezné a kaliforniai konszern, az összesítené a digitális és hangoskönyveket, valamint a PDF-fájlokat. Az Apple számára az iTunes feldarabolása nagyon is észszerű lépés lenne, mert ezáltal a mostaninál sokkal hatékonyabban tudná saját ajánlatait népszerűsíteni és jobban elkülöníthetők lennének az asztali (macOS) és az okostelefonos (iOS) szoftverváltozatok.

Az természetesem egyelőre még kérdéses, hogy a felhasználók miként fogadják majd a változtatást és mennyire tudnak búcsút inteni az iTunes szolgáltatásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!