Berta Sándor

Nem fog együttműködni az Apple és a Netflix

A stream-szolgáltató vezetője egyelőre nem tudta elképzelni, hogy a két fél kooperáljon egymással.

Hamarosan indulhat az Apple stream-platformja, amely valószínűleg egy olcsó stream-eszközzel lesz használható. Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója kijelentette, hogy egyelőre nem szeretnék elérhetővé tenni a filmjeiket és a filmsorozataikat az Apple új stream-szolgáltatásán, hanem azok továbbra is exkluzív tartalmak maradnak a saját kínálatukban. A menedzser hozzátette, hogy nem akarja, hogy a konkurens cég elterelje a figyelmét, ez számukra a legnagyobb kihívás. Rámutatott, hogy a vetélytársukat később is megismerhetik és tanulhatnak az általa elkövetett hibákból.

Az Apple várhatóan március 25-én mutatja be a stream-platformját. A kiszivárgott információk alapján hasonló ajánlat elindítását tervezi a Walt Disney és az AT&T Inc. tulajdonában lévő WarnerMedia is. Hastings leszögezte, hogy az új videostream-szolgáltatók elképesztő, nagy és tőkeerős cégek, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megvessék a lábukat ezen a piacon. Biztos, hogy nagyszerű filmsorozatokat és filmeket fognak készíteni, s irigy is lesz rájuk. Az új vetélytársaiknak jó ötleteik lesznek és azokból ők is ihletet meríthetnek majd.

Két héttel ezelőtt viszont ismertté vált, hogy a társaság által finanszírozott filmsorozatok készítői besokalltak Tim Cook vezérigazgató folyamatos változtatási ötleteitől. Az egyelőre kérdéses, hogy ezek a viták befolyásolják-e és ha igen, milyen mértékben a stream-ajánlat elindítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!