MTI

Nettó 600 ezer forintért kapnak új laptopot a képviselők

A becsült nettó 144 millió forint helyett nettó 138,4 millió forintért szállíthatja a képviselők használatára szánt 230 hordozható számítógépet - a hozzájuk kapcsolt szolgáltatásokkal együtt - a nyertes miskolci székhelyű Szinva Net Informatikai Kft. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az Országgyűlés Hivatala által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre négy ajánlat érkezett. A nyertesen kívül ajánlatot tett még az Albacomp RI Kft., a Bull Magyarország Kft. és a Humansoft Kft. is. A nyertes ajánlatban egy gépre - és a fajlagos szolgáltatásra - nettó 601 ezer forint jut. Az értékelésnél az ár, valamint az akkumulátor élettartama nyomott a latban legnagyobb súllyal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #14
    Korrekt, kérhettek volna 1.5 millás laptopot is, de szerencsére megértették az ország nehéz helyzetét. Sarcazm off.
  • szkkteam #13
    Én még a szoftvereknél is fel vagyok háborodva. Még a Win-t 30K -ért megértem, de szinte minden másból van ingyenes verzió. Office helyett pl OpenOffice. Van olyan jó, mint a Bill Gates testvére, ha nem jobb is. Egy vergődő országban nem az lenne az előnyös, hogy ne csak a köznép húzza össze a derékszíjat, hanem a politikusok is?
  • Vol Jin #12
    "Ez nem röhejes szerintem!

    Bármilyen multinál a lapos kb ennyibe kerül a cégnek. Ez még csak nem is kirívó.
    Szoftvert és vasat jelent, tehát nem csak hardver."

    Van itt egy extra funkció, aminek meg kell fizetni az árát és az a kakaóbiztosság.
  • gforce9 #11
    Milyen kritériumoknak? Az adatbiztonság miatt írtam 150k szoftverárat. Win 30k office 65k egyéb szoftverekre még mindig marad 65k. Gyaníthatóan mennyiségi licensznél még olcsóbbak is az előbbiek, szóval több marad pl adobe acrobat-ra vagy ilyesmikre, amik még kellhetnek.

    Néhány tartalékdarab beszerzésével pedig lehet biztosítani a maximális rendelkezésre állási időt. Ha egy noti bedöglik, ssd vagy hdd ki, behajít egy tartalékdarabba és a rossz mehet a garba, a munka nulla idő alatt lényegében zavartalanul mehet tovább. Hova kell ennél biztosabb módszer?
  • cateran #10
    DontKillMe

    Meselj, hallgatlak....Nem kell, hogy csucs cpu/gpuja legyen, nem kell, hogy extrem korulmenyek kozt is mukodokepes legyen, 1 kutyakozonseges atlagos laptop boven eleg lenne + support..az meg kizart hogy netto 600k legyen / gep...

    Bvalek: Aztan hogy jott ki az atlagos 600k-s ar, mikor a linkeden a legdragabb az Apple MacBook pro kb 2000$-os arral es ez brutto...az nincs fel millio huf es ez a legdragabb...az atlagar inkabb az 1100$, kb 250k huf...brutto...
  • DontKillMe #9
    Itt egy kicsit más kritériumoknak kell megfelelni ebben az esetben, mint egy sulinetes gép esetében, azért ezt gondolom nem nehéz belátni. És itt nem csak a biztonsági jellegre gondolok.
  • gforce9 #8
    Ja még annyi hogy ekkora tételnél ilyen 300k árnál +5db is db is belefér az !azonnali! cserére, bármi gond adódna. És még így is sokkal olcsóbb konstrukció lenne. Ettől miféle kiterjesztett futáros idióta garancia kell jobb?
  • gforce9 #7
    bvalek: a 10 legjobb üzleti laptop oldalát belinkeled és ezzel indokolsz? :) Már ne is haragudj, de ez nem érv. A képviselőurak legtöbbje hülye mint a föld és enm futtatnak teljesítményigényes alkalmazást. Szóval egy 150k-s laptop újabb 150K-s szoftverrel bőven elég.

    Egyébként magamnak vásárolok számítógépet és szervizelésből élek már jó 20 éve, de azért köszönöm hogy látnoki képességeid megcsodálhattam.
  • tatish #6
    Egy középkategóriás gép is bőven elég lenne nekik, max. 300e + kiterjesztett garancia és hasonlók, OS-el együtt 400.
    Mellesleg meg 2010-ben kaptak Lenovo ThinkPad x201-t, ami az i5-s procival még mindig naprakész masina (max. lehetne benne cserélni HDD-t -> SSD-re , meg aksit cserélni).
    Meg ha jól rémlik, akkor 2-3 éve kaptak tableteket is.
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy az így "leselejtezett" gépekkel mi lesz, 1. bedarálják 2. képviselő kisfia/kislánya megkapja 3. laptopmutyi....
  • bvalek #5
    Az irodai munkára szánt laptopok ennyibe kerülnek: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2362039,00.asp

    Van köztük olcsóbb is, drágább is, ez az 600 ezer forint átlagosnak számít. Drágább mint a gagyi amit apu vett nektek, de ez nem is rohad le 2 éven belül. Gondolom kiterjesztett garanciával és szervízzel vették, úgy szokás.