Gyurkity Péter

Előugró kamera az Oppo telefonján

Divatba jön az új megoldás, amely már a bevágást is feleslegessé teszi.

Már a tavalyi év vége felé is láttunk olyan okostelefont, amely a gyorsan elterjedt notch helyett már egy külön panelen előugró szelfikamerával igyekezett újat nyújtani a felhasználóknak. Most egy másik kínai gyártó alkalmazza a megoldást, amely szintén egyre gyakrabban jelenhet meg.

Az Oppo hivatalos Twitter-hírfolyamában jelent meg a bejegyzés, amely az F11 Pro típus bemutatkozásáról szól. Ez a készülék a középkategóriában jelenik meg, viszont a cég a képkészítésre helyezte a hangsúlyt, aminek jegyében a hátoldalon már egy 48 megapixeles kamerát helyeztek el, az előlapon pedig már a bevágásnak sem maradt hely, itt ugyanis egy felül előugró panelen bukkan fel a szelfikamera, még tovább növelve a területet, amely a kijelzőnek marad meg. Maga a panel egyébként nem túl nagy, ezúttal ugyanis egy 5,33 hüvelykes példányra esett a választás, amely az 1080p felbontást támogatja – ez is jelzi, hogy nem a csúcskategória van a célkeresztben, hiszen ott mostanság már a 6 hüvelyknél is nagyobb változatokat mutatják be.

A teljesítményről a MediaTek Helio P70 chip gondoskodik, miközben a memória mérete 4 vagy 6 GB lesz, a belső tároló kapacitása pedig 64 vagy 128 GB. Az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor biztosítja, ez utóbbi a cég saját VOOC 3.0 gyorstöltési technológiát is támogatja, a nagyobb kényelem jegyében. A hátlapon a már említett kamera mellett egy ujjlenyomat-olvasó is megjelenik, ez tehát nem került be a kijelzőbe, de ugyanígy megmaradt a hagyományos jack-dugó, valamint a microUSB-csatlakozás is. A kereskedelmi ár nyilván valamivel alacsonyabb lesz, ezt azonban (a pontos megjelenési dátummal együtt) még nem közölték a nagyérdeművel.

Érdekes módon viszont külsős értesülések szerint az előugró kamera a soron következő zászlóshajón, vagyis a OnePlus 7 típuson is megjelenik majd, ami nem lenne túl meglepő, hiszen mindkét cég ugyanazon konglomerátumhoz tartozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!