Berta Sándor

Írországi üzemét is bővíti az Intel

A 11 milliárd dolláros új izraeli gyár után most 8 milliárd dollárért másfélszeresére bővítik ír üzemüket.

Január végén vált ismertté, hogy az Intel átfogó programmal készül arra az időszakra, amikor már nem a PC-processzorok értékesítése fogja jelenteni a legnagyobb bevételi forrását. Az első lépést egy új izraeli gyár felépítése jelenti, a projekt 11 milliárd dollárból valósulhat meg. Az összegből 10 milliárd dollárt biztosít az Intel és egymilliárd dollárt - különböző állami támogatások és kedvezmények formájában - a közel-keleti állam. A pénzből a Kiryat Gatban lévő meglévő létesítményt bővítik tovább.

A The Irish Times most arról számolt be, hogy a konszern a közeljövőben közel 8 milliárd dollárt be fektet be Írországban. A jelenlegi tervek alapján az Intel 50 százalékkal bővítené a meglévő írországi gyára víz- és energiafelvevő kapacitását, ez pedig azt jelenti, hogy akár egy 50 százalékos üzembővítés is szóba kerülhet majd. Az alkalmazottak száma a jelenlegi 4500 -ról 6100-ra nőne, továbbá a négy éven át tartó építési időszakban akár 3000 munkást is foglalkoztatna az óriáscég.

Az Amerikai Egyesült Államokban lévő oregoni D1X komplexum is bővítve lesz, miként az Arizonában tervezett Fab 42-ben is elkezdődhet a termelés. Erre a két projektre szintén dollármilliárdokat fordított az Intel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #5
    hallottad már a "PC bullshit" kifejezést? :)
  • end3 #4
    Az x86 még sokáig velünk lesz. - (Másként meg.., ha a jövőben az ARM-es telefonomat fogom dokkolón keresztül a nagyobb méretű kijelzőre kötni, az akkor már nem is személyi számítógépként fog üzemelni a számomra?)
  • kvp #3
    Anno Irorszagban az x86 gyarto reszleg volt. Mig Izraelben a Core sorozat fejlesztese zajlik. Nekem ugy tunik inkabb egy Kina utani idoszakra keszulnek amikor mar nem lehet ARM procikat venni az ujonnan kinai tulajdonu ARM cegtol es akkor mindenbe csak x86-ot lehet rakni (a mikrosutobe is) mert mast nem gyartanak Kinan kivul.
  • grobs #2
    Az eredeti cikkben nincs szó "PC utáni" korszakról. Szó van viszont a bővítést érintően olyan dolgokról amik itthon valahogy mindig elsikkadnak ha építkezésről van szó:
    - 400 új kerékpár parkoló hely,
    - 600 új autó parkoló hely,
    - 6000 fát és 12000 cserjét ültetnek az építkezésből eredő rombolás kompenzációjaként.
  • TokraFan #1
    Ezt a "PC utáni korszak" bullshit-et igazolni is tudjátok valamivel, vagy csak írkáltok bele mindenféle hülyeséget a világba?