Berta Sándor

Több hibajelentésre számít a közösségtől az Intel

A chipgyártó nyíltan hozzáfér­he­tő­vé tette a korábban zárt hiba­va­dász projektjét, és több ezer dolláros jutalmakat lengetett be.

Az Intel jelentős mértékben megnövelte a felfedezett hardver- és szoftverhibákért kifizetett összeget. A társaság ezzel azt akarja elérni, hogy a felhasználók ismét jobban megbízzanak a termékeiben és azok még biztonságosabbak legyenek. Az Intel a szoftvereiben lévő alacsony szintű hibákért legfeljebb 500 dollárt, a közepes szintűekért 1500 dollárt, a magas szintűekért 5000 dollárt, míg a kritikus szintűekért maximum 10 000 dollárt fizet. A firmware-k esetében az összegek a négy kategória alapján 1000, 3000, 15 000 és 30 000 dollárt, míg a hardvereknél 2000, 5000, 30 000 és 10 000 dollárt tesznek ki.

Eddig csak azok vehettek részt a programban, akik meghívást kaptak. Most azonban az óriáscég megnyitotta a programot minden érdeklődő előtt, ezáltal természetesen jelentős mértékben növekedhet a hibákat jelentők száma, ezzel párhuzamosan pedig az átvizsgált információmennyiség is. Az Intel szigorúan szabályozza, hogy a biztonsági szakértők milyen formában jelezhetik az általuk talált sebezhetőségeket. Így például a hibákat titkosítva kell továbbítani és az alkalmazottaknak be kell mutatniuk a munkaadójuk írásos engedélyét is.

A gyártó azt ígérte, hogy a jövőben tovább fogja fejleszteni a projektet, ez a lépés része ugyanis annak a stratégiának, hogy még biztonságosabbak legyenek az termékei. Rich Echevarria, az Intel biztonsági platformért felelős alelnöke és ügyvezetője közölte: hiszik, hogy ezek a változások lehetővé teszik, hogy még jobban együtt tudjanak dolgozni a biztonsági közösséggel, mindez pedig végeredményben jobb védelmet jelenthet a felhasználóknak és az adataiknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!