Berta Sándor

A beágyazott rendszerek piacáról is kivonul az Intel

A gyártó a dolgok internete területén lévő jó kilátások ellenére hozta meg a döntést.

Az Intel megválik a 2009-ben 884 millió dollárért megszerzett Wind River nevű vállalattól, amelyet a TPG nevű befektetőcég vásárol meg. A Wind River a beágyazott rendszerek biztonsági specialistájának számít. Az üzlet pénzügyi részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de az már kiderült, hogy ha az üzlet lezárult, úgy a Wind River elnöke Jim Douglas lesz.

Az Intel anno azért döntött a vállalkozás felvásárlása mellett, mert erősíteni akarta a jelenlétét a beágyazott rendszerek piacán. Ez volt a társaság első kísérlete arra, hogy erősítse a szoftverek területén betöltött pozícióját. A Wind River akkor az egyik legfontosabb szereplő volt a dolgok internete és a beágyazott számítógépek piacán. A társaság ügyfelei között van a Boeing, a NASA, a Huawei, a Siemens és a Northrop Grumman. A Wind River biztonsági megoldásai többek között egészségügyi eszközöket, gépparkokat és más kritikus infrastruktúrákat védenek, emellett a vállalatnak van felhőmegoldása is.

Nehal Raj, a TPG partnere és technológiai vezetője hangsúlyozta, hogy a Wind River egy független szervezet lesz. A TPG azt tervezi, hogy továbbra is jelentős összegeket fog befektetni a cégbe. A cél az, hogy a Wind River több módon, akár felvásárlások segítségével is növekedjen. A tranzakció egyébként várhatóan 2018 második negyedévében zárul majd le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Aggaszto. Legkozelebb a desktop vagy a szerver piacrol vonulnak ki. Anno az intel gyartotta a legjobb ARM procikat, tehat tudnanak ma is ha akarnak.