JohnnyCage

Az MP3.com 53.4 millió dollárt fog fizetni a Universalnak

A legfrissebb információk szerint az mp3.com megegyezett a Seagram Universal Music Group-jával, hogy az ejtesse el az ellene felhozott vádakat.

Az egyezség szerint az mp3.com 53,4 millió dollárt fog fizetni a zenekiadónak, mivel a közelmúltban megsértette annak másolásjogait. A pereskedés azután kezdődött, hogy az mp3.com bevezette a my.mp3.com nevű szolgáltatását. A szolgáltatás keretében az mp3.com zenei albumokat tárolt szerverén, melyeket a felhasználók szabadon elérhettek bármely számítógépről, miután bizonyították, hogy az eredeti CD a birtokukban van.

A kiadók szerint az mp3.com-nak nem volt joga a zenéket a szerverén tárolni, és jogsértést követett el. Nemrégiben a legnevesebb kiadók -a Universal Music Group- kivételével megállapodást kötöttek az mp3.com-mal, amely alapján a cég 20 millió dollárt fizetett minden kiadónak, a tárolt zenék jogdíjaként. A Universal akkor nem fogadta el a megállapodást, és folytatta a pereskedést.

A bíróság korábban 25000 dollár kártérítést szabott ki minden egyes jogsértési eset után, ami a Universal szerinti 10000 esetet számolva 250 millió dollárba került volna a cégnek. A konkrét jogsértési esetek összeszámolása eredetileg hétfőn vette volna kezdetét, de mivel a két cég kezdett hajlani a megállapodásra, a vizsgálatot keddre halasztották.

Kedden azonban a két társaság úgy döntött, hogy elég a perekből, és nemsokkal az eljárás megkezdése előtt egyezség született a korábban említett 53.4 milliós kártérítés kifizetéséről. Jelenleg úgy látszik, mindkét fél elégedett a megállapodással. A Universal megkapja a jogsértésért járó pénzösszeget, az mp3.com pedig jóval kisebb kártérítéssel megúszhatja, mint amennyit a bíróság várhatóan megítélt volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!