Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Google Pixel 3

A cég új párosa némi makacssággal igyekszik kiküszöbölni a tavalyi hibákat.

A Google ma kerített sort saját bemutatójára (ezúttal is élőben közvetítve azt), amelyen érdekes módon a két új okostelefon ismertetését gyorsan le is zavarták, a hangsúly ugyanis már nem ezen megoldásokon volt, ami önmagában is jól jelzi az idők változását. A Pixel 3 és Pixel 3 XL eszerint az alábbi hardvert és szoftver kínálja a felhasználóknak.

A Pixel 3, vagyis az alapváltozat, leginkább méretét tekintve tér el a nagyobbik testvértől, hiszen mindketten ugyanazon alapvető komponensekre épülnek. Ennek eredményeként mindkét telefonon megtaláljuk a Snapdragon 845 chipet, amely továbbra is az abszolút csúcskategóriát képviseli, ehhez pedig 4 GB memória, egy 64 GB-os és egy 128 GB-os belső tároló (microSD nélkül, hiszen immár a felhő hivatott kiszolgálni minden igényünket), valamint az Android 9.0 Pie csatlakozik, a legújabb funkciókkal és szolgáltatásokkal – ezeket a Google igyekezett is kihangsúlyozni, a telefonokat ugyanis megelőzte a digitális asszisztens, a fordítás, valamint számos egyéb meglévő platform újításainak ismertetője. A hátoldalon továbbra is kitartanak az egyetlen szenzor mellett, ezúttal egy 24 megapixeles példányt helyeztek itt el, amely nyilván megfelelő minőséget biztosít majd, de ehhez a rövid felsoroláshoz további opciók csatlakoznak.


A harmadik generáció támogatja ugyanis elsőként a vezetéknélküli töltés lehetőségét, amelyhez egy kiegészítőt, pontosabban a Qi-szabványnak megfelelő töltőt kell majd külön beszereznünk. Azt már bejelentették, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában mely szolgáltatók kapják meg először a két új jövevényt (a Verizon és a Telus képviselői jelen is voltak a bemutatón), a Play Store kínálatában azonban most is elérhetővé teszik a független példányokat. A Pixel 3 kijelzője egyébként 5,5 hüvelykes, a Pixel XL 3 ehhez képest egy 6,3 hüvelykes panelt kapott, amit nagyobb akkumulátor egészít ki, hogy az üzemidő nem legyen rövidebb. A kamera AI-funkciókra (Top Shot) támaszkodik, ehhez még a Google Clips-szerű Photobooth, valamint a Super res zoom sorakozik fel, az előlapon viszont egy iker-modult alkalmaznak, vagyis mintha a szelfiken lenne a hangsúly.


Az előrendelés rögtön a bemutató után elindult, a megjelenés október 18-án esedékes – meglátjuk, hogy a Google mennyiben tudja majd tartani a lépést az iPhone X-vonalra koncentráló Apple idei fejlesztéseivel. Az ár a független változatok esetében 799 és 999 dollár, ez a szolgáltatók kínálatában nyilván jóval alacsonyabb lesz.


Tekintettel arra, hogy a bemutató további részein az okosotthon alapvető részének tekintett hangszóró (Echo), valamint a Home Hub szerepelt a középpontban, jól látszik, hogy a háztartások meghódítását tűzték ki célul. Megjelenik ezek mellett még a Pixel Slate, amely egy Chrome OS-t használó tábla, Intel Core i7 chippel, 16 GB memóriával, 12,3 hüvelykes kijelzővel, illetve Type-C USB-vel. Stylus is felbukkan ezen a listán, ami további opciókat jelent a felhasználók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #4
  Igen, én is néztem, hogy senki nem viheti le alul teljesen szélig a képernyőt. Merthogy a visszahajtott kijelzőpanelt az Apple szabadalommal levédte. Miközben évekkel ezelőtt mindenki hajlítható képernyős Apple telefont vízionált, csak ehhez a kis trükkhöz kellett a dolog:

  http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2017/09/apples-liquid-metal-backside-flexible-wraparound-oled-display-for-reducing-the-bezel-are-patents-fulfilled.html
 • wraithLord #3
  A sima Pixel 3 nem rossz, az XL se, de kinézetre szörnyű. Nem elsősorban a notch miatt, hanem hogy a kijelző alatt meg annyi hely van, hogy ráférne egy Canon EOS 1D, nemhogy két kis p*cs szelfikamera.
  És én még azt hittem, hogy az LG G7-et nem lehet überelni baromságban.
 • M2 #2
  E.T.?
  WALL-E?

  Nem is tudom hirtelen eldönteni, hogy a legcsúnyább notch, vagy a legaranyosabb. Legnagyobb bajom, hogy Magyarországon nagyítóval kell keresni a Google telefonjait, ha venni szeretne az ember. Miért?
 • jakimaki #1
  Tudja e majd tartani a lépést az iPhone X-vonalat? Miért kellene? De sikerült.
  Van notch, de az alsó káva majd 1 km, akkor mi értelme? Bár a videón jól álcázzák. Nincs 3,5 füles csatlakozó. Szerintem kell. Mint sokan leírták már, sok vezetékes fül/fejhallató sokkal jobb minőségű, mint a vezeték nélküli. De van adapter. Minek, nem elférne az akis lyuk? SD kártya ugrott, ott a felhő. És mi van ha derült az ég? Most jönnek a bazi nagy kapacitású kártyák (500G-1T) és offline ott a cucc.
  Ebben a kategóriában elvárható paraméterekkel már sok telefon rendelkezik. PL 4/64 GB már P20 light-ban és sok más 100e körüli telefonban elérhető, SD kártya bővítéssel.
  Magyarországon várhatóan 300e körüli árért vannak jó készülékek, akár szifon.
  Szóval, ennyi erővel rögtön lehetett volna Pixel X XXL, hátha a sok X átcsábít néhány millió iphone rajongót.
  Jól van, ne hisztizzen senki senki! Csak kiakadtam az iPhone X-vonalon.