Gyurkity Péter

Jön az Oppo kihajtható telefonja

A kínai gyártó sem akar lemaradni, már februárban bemutatkozhat a megoldás.

Az utóbbi időben jól szereplő és gyors ütemben terjeszkedő Oppo kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy a tervek szerint a kijelzőbe építik az Oppo R19 kameráját, eközben azonban az 5G és a hajlítható megoldások is kiemelt szerepet élveznek, hiszen itt kínálkozik esély az újabb nagy ugrásra. Nemrég beharangozták a Samsung megoldását, eközben azonban már készül az LG fejlesztése, de azt is tudjuk, hogy a Huawei is hasonló telefonnal készül. Erről az Oppo sem akar lemaradni.

Egy holland portál adta hírül a napokban, hogy az Oppo már februárban, egészen pontosan az MWC alatt bemutatná saját készülékét, ezt azonban később annyiban módosították, hogy a rendezvény nevét eltávolították a fordításból. Eszerint tehát a cég nem feltétlenül a szokásos barcelonai összejövetel alatt, de mégis valamikor ennek környékén rántaná le a leplet a többé-kevésbé kész megoldásról, amely már hajlítható kivitelben futna be. Egyes források szerint itt egyszerűen átvennék a Samsung Infinity Flex paneljét, amelyet picit módosítanának, amit az is alátámasztani látszik, hogy a dél-koreai óriás itt is terjeszkedni igyekszik, mások szerint viszont akár egy teljesen eredeti fejlesztéssel is jelentkezhetnek, amely újszerű módon oldaná meg a hajlítást.

Arról még nem esett szó, hogy ez a telefon pontosan mikor és milyen specifikációval jelenne meg a piacon, erről még nyilván túl korai beszélni. Mindazonáltal azt leszögezhetjük, hogy az európai felhasználók számára ez fontos fejlemény lesz, hiszen az Oppo az utóbbi időben többek között éppen a mi kontinensünkön igyekszik terjeszkedni, nemrég pedig arról is szót ejtettek (a fent említett R19 kapcsán), hogy 5G-okostelefonnal is készülnek, amely valamikor a jövő év első felében jelenne meg Európában, míg a kijelzőbe épített kamera 2020-ra csúszhat át, attól függően, hogy az első prototípus mennyiben válik be.

Az Oppo jelenleg az ötödik helyen áll a globális rangsorban, legalábbis a leszállított készülékek számát illetően, amennyiben az anyacég által birtokolt egyéb márkákat nem vesszük ide – 2019 eleje mindenképpen érdekes periódus lesz, meglátjuk, melyik cég lép majd először.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #3
    Elvileg ez nem így működik pl. OLED panelt is csak azért az LG gyárt mert az egyetlen hatékonyan működő panel gyártástechnológiáját levédték. Tehát aki ilyet akar gyártani az szabadalomsértést követ el ha igaz 2021-ig él a védelem, a Kínaiak már építik az OLED gyárukat tehát AMINT vége a védettségnek ők már dobják is piacra az olcsó termékeiket kb. mint a generikus gyógyszerek.
  • Csaba161 #2

    Én elsőre úgy olvastam, hogy

    KIHAJÍTHATÓ

    telefon...
  • muerte2 #1
    Most hogy a Samsung fejleszteset lenyultak es eladtak ket kinai gyartonak, elöfordulhat hogy elöbb lesznek ki Kinaiak a dologgal mint a Samu.