Gyurkity Péter

Két Nokia-mobilt mutattak be

Ezeket pedig hamarosan követi az új csúcskategóriás okostelefon.

A HMD Global soron következő készülékével kapcsolatban újabb részletek láttak napvilágot, ezeket azonban rövid időn belül két bejelentés egészítette ki, amelyekből megtudhattuk, hogy mely változatokkal egészül ki a hagyományos készülékek családja. Érdemes először ezeken átfutni, ezt követően pedig az okostelefonra is kitérünk.

Elsőként a Nokia 105 mutatkozott be a nagyközönség előtt, amely az eredeti, 2013-ban piacra dobott, majd pedig az ennek frissítéseként 2015-ben elrajtoló készüléket követi a sorban. A kijelző ezúttal némileg nagyobb, ennek mérete 1,8 hüvelyk, ehhez pedig 4 MB memória, 4 MB ROM, egy FM rádió, a hagyományos jack-dugó, microUSB, valamint egy 800 mAh-s akkumulátor társul. A dual-SIM opció elérhető lesz, bár a telefon kizárólag a 2G-elérést támogatja, miközben a szoftveres oldalon a Series 30+ fut. A fekete, kék, illetve fehér színben megjelenő telefon 15 dolláros áron rajtol el.


A Nokia 130 a 2014-es eredeti telefont váltja le, itt pedig már kizárólag a külső tekintetében találunk jelentős változásokat. A kijelző szintén 1,8 hüvelykes, a támogatott felbontás a 128 x 160 pixel, a memória itt is 4 MB-os, bár ehhez 8 MB-os ROM csatlakozik. A microSD révén a tároló alaposan kibővíthető, míg az FM rádió, a 3,5 mm-es jack, valamint a microUSB itt is szerepel a listán. Az akkumulátor már 1020 mAh-s, ami hosszú üzemidőt biztosít, a Nokia Series 30+ szoftvert pedig itt is a Snake Xenzia játék egészíti ki. A fekete, szürke, valamint vörös színben pompázó mobil ára 21 dollár körül alakul.

A cég soron következő okostelefonja a Nokia 8 nevet kapta, legalábbis a most megjelent külsős hírek szerint. Ez már a Snapdragon 835 chipre, 4 GB memóriára, valamint több eltérő színre támaszkodna, míg a hivatalos ár várhatóan 600 euró körül lesz. A bemutatóra jó eséllyel már a hónap végén, 31-én sor kerülhet, ám itt még nem minden részletre vehetünk mérget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!