Gyurkity Péter

Kijelzőbe építik az Oppo R19 kameráját

Az ujjlenyomat-olvasó mellett a szelfikamerát is beépítik a panelbe az új készüléken.

Az Oppo az utóbbi időben több érdekes fejlesztéssel igyekezett felhívni magára a figyelmet, bár ez még nem hozta el számukra az európai áttörést, hiszen a márka továbbra is leginkább az ázsiai régióban ismert. Ez persze nem tartja vissza a többi márkát attól, hogy átvegyék az új fejlesztéseket, így a kontinensen is megismerhetjük ezen telefonokat. Valószínűleg így lesz ez az Oppo R19 esetében is, amely már a szelfikamerát is beépíti a kijelzőbe.

Egy, a régióban jól ismert kiszivárogtató osztott meg a napokban egy renderképet, amelyen már az új típus vehető szemügyre. Ennek valódiságát még nem vehetjük teljesen biztosra, mindazonáltal a kép alapján arra számíthatunk, hogy a gyártó nem akar divatos előlapi bevágást alkalmazni, ehelyett egy apró pötty jelenik csak itt meg, amely mindössze a szelfikamerának ad helyet, vagyis a keretet végre abszolút minimálisra tudják szabni. Valóban, káva szinte nem is látható a képen, itt már minden az érintőképernyőnek jut, amely az ujjlenyomat-olvasót is magába integrálja, tehát gyakorlatilag két funkciót is sikerült eltüntetni a külső felületről.


A kép a típusjelzés mellett egy jövő márciusra utaló dátumot is felvillant nekünk, tehát valószínűnek tűnik, hogy ekkor mutatkozik majd be az új típus a nagyközönség előtt. A külső források arra utalnak, hogy a 6,4 hüvelykes AMOLED-panel mellett egy Snapdragon 710 chip jelenik majd meg a készülékben, amely minden bizonnyal kellemes teljesítményt nyújtana, ehhez pedig immár 8 GB memória csatlakozna, nem beszélve a még frissebb Gorilla Glass 6 felülettel. A hátoldalon egy függőleges elrendezést mutató iker-kamera bukkan fel, LED flash kíséretében, maga a hátlap pedig egy kékes árnyalatot kap, pontosabban több árnyalat kombinálását, amelyet egyéb cégek fejlesztésein már szintén láthattunk.

Egyes vélemények szerint a OnePlus 7 is erre a hardverre alapul majd, de mivel még a OnePlus 6T is csak a hónap végén mutatkozik majd be, itt kellő adag óvatosság ajánlott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #6
    Mi a rakert nem lehet lehagyni azt a szar szelfi szarsagot....
  • quatlander #5
    hájp hájp hátán
  • M2 #4
    Akkor már inkább az elől-hátul kijelző, szerintem.
  • noland #3
    Felülről kipattanó kamera mint fényképezőgépeknél a vaku, az a megoldás, már akinek kell
  • wraithLord #2
    Szerintem ezt inkább azért nem csinálták meg eddig, mert baromság, nem azért, mert nem tudták. Kíváncsi vagyok, hányan akarják majd lesöpörni a kijelzőről, mert azt hiszik, hogy valami kosz. Vagy esetleg ennél is lesz majd egy fekete sáv, és az a terület ugyanúgy megy kvázi a kukába, mint a notchnál, csak ez még idiótábban is néz ki? :D

    Majd ha a kijelző mögé tudják rakni ezt is, mint az ujjlenyomatolvasót, akkor lesz ez fejlesztés. (Bár nekem személy szerint nem kell az elejére kamera, soha nem használom semmire. Max "tükörnek" néha.)
  • Omega #1
    Ez idegesítőbb mint a notch.