Berta Sándor

500 millió eurós hitelt kap a Nokia az EU-tól

A finn cég az 5G szabványhoz kapcsolódó fejlesztésekre kapja a pénzt.

Az Európai Beruházási Bank 500 millió eurót bocsát a Nokia rendelkezésére azért, hogy felgyorsítsa az 5G-hálózatok kutatását és fejlesztését. Alexander Stubb, a pénzintézet alelnöke a Helsingin Sanomat finn újság online kiadásának azt nyilatkozta, hogy Kína és az Amerikai Egyesült Államok az 5G területén gyorsan haladnak előre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy legyenek olyan európai vállalatok, amelyek felveszik e vetélytársakkal a versenyt. A menedzser hozzátette, hogy az 5G gyorsan teret hódít, gyorsabban, mint ahogy arra a legtöbb ember számít. Az új mobilszabvány új üzleti területek megjelenését teszi majd lehetővé és jelentős mértékben javítani fog a meglévő vezeték nélküli alkalmazásokon.

A hírt bejelentette és megerősítette az Európai Unió, az Európai Beruházási Bank és a Nokia is. Az összeget az úgynevezett Juncker-tervből biztosítják a Nokia számára. Az Európai Stratégiai Beruházási Alapot (EFSI) Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még 2014-ben hívta életre és mostanáig 335 milliárd euró értékű beruházást tett lehetővé. A finn társaságnak nyújtott hitel 5 évre szól.

Kristan Pullola, a Nokia pénzügyi vezetője kiemelte, hogy örömmel veszik az Európai Beruházási Bank finanszírozási kötelezettségét és azt, hogy a pénzintézet osztja azt a véleményüket, hogy az 5G forradalmi jellegű és hogy ez a forradalom már folyamatban van. A kapott összeg támogatja az 5G-kutatási erőfeszítéseiket és azt az elkötelezettségüket, hogy valódi vezető szerepet töltsenek be az 5G területén. Jyrki Katainen, az Európai Bizottság munkahelyekért, növekedésért, befektetésekért és versenyképességért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy tartós befektetéseket igényel annak biztosítása, hogy Európa élvezze az új technológiák előnyeit. Ebben döntő szerepet játszhat az európai befektetési terv.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adler741 #6
    Minden második ember rákos lesz ha ezt bevezetik
  • Andrevv #5
    Most, hogy már mindenkinek van fiatal agyrákos ismerőse, jöhet az 5G, szuper...
  • Sydra #4
    Ezeknek a bugrisoknak még senki nem szólt, hogy a szocialista piacgazdaság nem működik?
  • Sir Cryalot #3
    Ja es teli vannak wiggerekkel mernokok helyett.
  • Sir Cryalot #2
    Aftaqrva, finnorszag tenyleg Europa japanja csak nem moralisan vagy erkolcsileg hanem a gazdasag zsugorodasan merhetoen.
  • ostoros #1
    Szkeptikus vagyok az egésznek az eredményességével kapcsolatban.