Gyurkity Péter

Újra jöhetnek a Nokia PureView okostelefonok

A HMD Global ugyanis megszerezte a márkanevet, így azt nemsokára felhasználhatják.

Évekkel ezelőtt meglehetősen gyakran írtunk a PureView-családba tartozó okostelefonok megjelenéséről, azok főbb részleteiről. Ilyen készülékeket az eredeti anyacég, majd pedig a Microsoft is piacra dobott, amióta azonban a HMD licenceli a Nokia-nevet, az újraegyesítés váratott magára – egészen eddig.

Utoljára még tavaly márciusban számoltunk be arról, hogy bár a HMD elkezdhette a Nokia-telefonok piacra dobását, a PureView maradt a Microsoft tulajdonában, így az ezzel a névvel fémjelzett változatok egy ideig biztosan nem bukkannak majd fel. A napokban azonban megjelent egy új bejegyzés az EUIPO hivatalos oldalán, amely szerint a PureView immár a HMD Global tulajdonában van, ezzel kapcsolatban pedig megtudhattuk, hogy a finn cég augusztus 23-án vásárolta meg a terméknevet a Microsofttól, amely eredetileg még 2013-ban, a Nokia telefonos részlegének megszerzése révén jutott ehhez hozzá.

Arról egyelőre még nem jelent meg hír, hogy mikor futhat be az első ilyen okostelefon, érdemes azonban megjegyeznünk azt, hogy a név alkalmazása általában a kiemelkedő minőséget és részletességet nyújtó kamerák integrálására utalt. Az első ilyen megoldást még a Nokia mutatta be, a Nokia 808 PureView azonban akkor még a Symbian operációs rendszerre épült, ezt pedig 2013-ban követte az immár a Windows Phone szoftverrel együtt érkező Nokia Lumia 1020, amely hátoldalán egy 41 megapixeles kamerával csábította a terület iránt érdeklődőket. Ezt követően számos további példány látott napvilágot, a Nokia név licencelése (2016) óta azonban nem láthattunk komolyabb újdonságot ezen a téren. A név megszerzése alapján számíthatunk az újabb típusok piacra dobására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A számos valójában csak a Nokia 1520, meg a Microsoft 950 és 950XL... és a 808-at sem a 1020 követte. Legalábbis nem közvetlenül.