Gyurkity Péter

Érkezőben a Nokia 5.1 Plus

Nagy kijelzőt és bevágást kap a HMD legújabb készüléke.

A finn HMD Global meglehetősen tevékeny ezekben a hónapokban, hiszen az évet 5 új okostelefonnal nyitották meg az MWC alatt, ezt pedig nemrég követte három másik példány, miközben külső források a Nokia X5 és X7 közelgő bemutatkozását vetítették előre. Ez utóbbi egyelőre nem következett be, viszont a 3 legújabb készülék egyike máris megkapja testvérét.

Egyelőre kiszivárogtatás formájában kaptunk információkat ezen friss változatról, amely a Nokia 5.1 Plus nevet kapta, egyértelműen jelezve, hogy a májusban debütált 3 példány egyike kapja meg új variánsát. Renderképek, valamint az ezeket összefoglaló videó látott eddig napvilágot, ebből pedig máris levonhatunk néhány következtetést. Jól látható a kijelzőn elhelyezett bevágás, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy az egyelőre Kínában elrajtolt Nokia X6 meglehetősen kedvező visszhangra talált. A hátoldalon egy iker-kamera látható, amely ritkának mondható a középkategóriában, ezt azonban természetesen hivatalos adatokkal kell majd visszaigazolni.


Ami a hardveres specifikációt illeti, jelen pillanatban nem túl sok részlet áll rendelkezésünkre. Azt tudjuk (pontosabban a külső forrás révén tudni véljük), hogy a kijelző ezúttal 5,7 hüvelykes, a készülék fizikai mérete pedig 149,5 x 71,9 x 8 mm. A teljesítményről a MediaTek Helio P23 chip gondoskodna, ami szintén a középkategóriás besorolást valószínűsíti, a szoftveres oldalon pedig minden bizonnyal az Android 8.1 Oreo futna, bár erről még szintén nem jelent meg információ a világhálón – tekintettel azonban arra, hogy a cég mindig igyekszik friss és letisztult verziókat elérhetővé tenni saját készülékein, itt valószínűleg nem ér majd minket kellemetlen meglepetés.

A HMD jó eséllyel augusztus végén, a berlini IFA alatt, vagy közvetlenül a rendezvény előtt mutatja majd be hivatalosan ezt a típust. A globális megjelenés logikus választásnak tűnik, így a Nokia 5.1 Plus Európában is befuthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!