Gyurkity Péter

Új külsővel jön az Xperia L3

A Sony újragondolja a dizájnt, de meghagyják a jack-dugót.

A Sony Mobile még tavaly rántotta le a leplet az Xperia L1 típusról, amely egyúttal egy teljesen új családot is útnak indított. Azóta a meglehetősen nagy L2 is napvilágot látott, a sorban pedig most az L3 következik, amely megújult külsővel futhat be, legalábbis a külső források szerint.

A számos alkalommal kétségkívül megbízhatónak bizonyult OnLeaks Twitter-lapján jelent meg az újabb rövid bejegyzés, miszerint a japán gyártó már készül az Xperia L3 hivatalos bemutatására. A telefon szerintük egy teljesen megújult külsőre épül majd, hiszen itt elhagyják az L2 esetében alkalmazott, hagyományos, 16:9-es képarányt, ehelyett pedig a jóval divatosabb 18:9-es kivitelt alkalmazzák majd, mégpedig egy 5,7 hüvelykes érintőképernyőn. A széleken vékony káva lesz látható, felül ezt igyekeznek szintén vékonyabbra szabni, bár alul még egy igencsak széles sávot hagynak majd meg a márkajelzésnek.

A hátoldalon egy lesimított külsőt láthatunk, amely műanyagból készült. A matt felület helyett fényes kinézetet kapunk, itt viszont a felső sarokban egy iker-kamera kap majd helyet, a szokásos flash-modullal kiegészülve. Középen helyeznék el a cég és a termékcsalád nevét, felül a hagyományos, 3,5 mm-es jack-dugót, alul pedig a hangszórót, valamint a mikrofont helyezve el a burkolaton. A megfelelő csatlakozásról már itt is a Type-C USB gondoskodna, míg a széleken a hangerőszabályzó, a ki- bekapcsoló gomb, valamint az ujjlenyomat-olvasó jelenne meg.

Tekintettel arra, hogy az Xperia L2 annak idején nem készült el a januári CES-re, a megjelenés valószínűleg most is ezt követően kerülne sorra. Felmerült, hogy ezzel egy időben mutatkozna be az Xperia XA3 is, amely 5,9 hüvelykes kivitelben, a Snapdragon 660 chip és az Android 9.0 Pie kíséretében bukkanna fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!