Gyurkity Péter

10 GB memóriával jön az Oppo új telefonja

Még tovább növelné a kapacitást a gyártó, nem volt elég az új külső, amit természetesen 845-ös Snapdragon chip használ majd.

Az Oppo kapcsán nemrég mi is beszámoltunk az új csúcstelefon érkezéséről, valamint az ezt követően megjelent negatív visszajelzésekről, amelyek már kifejezetten óvatosságra intettek minket. Most a jelek szerint egy további változaton dolgoznak, amely még nagyobb memóriakapacitást kínálva bukkanna fel a piacon, mégpedig a közeljövőben.

A külső forrás a kínai szabályozó hatóság, a TENAA, hivatalos oldalára hivatkozik rövid Twitter-bejegyzésében, ami nagyobb biztonsággal jelent megbízható információt. Eszerint az Oppo Find X típus megkapja újabb változatát, amely immár 10 GB memóriát kínálna a felhasználóknak, ehhez pedig a tervek szerint egy alapesetben 256 GB-os belső tároló csatlakozna. Ez utóbbi nem jelent forradalmi változást, hiszen itt láthattunk már 512 GB-os okostelefonokat is, amelyek szintén az abszolút csúcskategóriát voltak hivatottak képviselni, bár némely gyártók egészen érdekes összeállításokkal is megpróbálkoztak, amelyek közepes teljesítményt párosítottak vadonatúj külsővel, illetve megnövelt fizikai- és tárolómérettel.

Most a memória növelésével próbálkoznak a kínai cég illetékesei, bár nyilván ez sem hatalmas ugrás, hiszen a csúcskategóriában egyre gyakrabban látunk 8 GB-os kapacitást. A telefon többi jellemzője eközben nem változik, itt marad a Snapdragon 845 chip (amely a 855-ös típus megérkezéséig marad az első helyen), a 3730 mAh-s akkumulátor, az Android 8.1 Oreo és az ezt kiegészítő ColorOS 5.1 felület, valamint a hátoldali 16 és 20 megapixeles iker-kamera, amelyhez az előlapon egy 25 megapixeles szenzor csatlakozik. Az előlapon minimális kávát láthatunk, míg a hátoldalon kifejezetten szépre sikerült burkolat növeli a telefon értékét, amely a jelek szerint könnyen törik, így érdemes azt mindenkor óvatosan kezelni.

A megjelenési dátumról és az árról még nem érkezett hír, ez utóbbi nyilván magasabb lesz az eredetileg látott szintnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #7
    A modern asztali operációs rendszerek működtetésénél még mindig elvéreznek ezek a mobil processzorok oka: jóval gyengébbek a többszálú adatfeldolgozásban mint az x86-os társaik. Elég megnézni a Windows feladatkezelőjében hogy egy időben hány folyamatot futtat a gép simán van 40-50.

    Persze már csak idő kérdése, hiszen az oprendszerek - szoftver - nem fejlődik olyan gyorsan mint a mobil cpu - hardver - szerintem 3-5 év és simán gördülékenyen fog működni egy Windows 10 -is egy telóról.
    Utoljára szerkesztette: csicso82, 2018.12.08. 09:41:29
  • zola2000 #6
    Olyan kéne hogy telefon, de valami igényes dokkolóval bill-egér-monitor kombóval windows, és akkor tényleg a mobil lehetne az általános it eszköz (kivéve a játékokat, de arra is van próbálkozás a Nintendo részéről)
  • muerte2 #5
    Tevedtem, a 855 böl SMD8150 lesz..
    The Snapdragon SDM8150 for smartphones and the Qualcomm SCX8180 for PCs running Windows 10 on ARM will both be manufactured by TSMC at its 7nm process.
  • muerte2 #4
    Egy csomo helyen a 855-öt varjak, pedig ha jol tudom, az kimondottan Windows ra lesz kitalalva
  • wraithLord #3
    Max. akkor lenne értelme, ha lehetne asztali gépként használni, mint pl. a Samsungokat.
    De így ez még akkor is sok, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb ember össze-vissza installálgat minden szart a telefonjára, nem veszi észre, hogy egyszerre fut 800 használatlan app a telefonon, és nem tudja használni az Androidot normálisan.

    Még az egyik laptopomban is csak 8 GB RAM van, amin relatíve memóriaigényes (munkával kapcsolatos) számolásokat is szoktam néha futtatni.
  • M2 #2
    Kíváncsi vagyok, hány év múlva előzik be az asztali gépemet (16GB memória, 500GB SSD). Meg ha kihagyják belőle a kamerát meg az aksit, akkor kapok 50 ezer forint körül egy kis hűtés nélküli csöndes dobozkát, ami erősebb lesz a desktop gépemnél?

    Úgy érzem, itt az Intel meg a pc gyártók kicsit bealudtak.
  • Cat #1
    Hát valami kell, hogy felkapják az emberek a fejüket. Más értelme nincs.