Berta Sándor

Gondolkodás nélkül kitiltaná akár Donald Trumpot is a Twitter

A mikroblog szeretne barátságos környezetet teremteni az oldalain - akár komoly áldozatok meghozásával is.

Vijaya Gadde, a Twitter főjogásza kijelentette, hogy ha e céljuk eléréséhez például az kell, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitter-fiókját kitiltsák, akkor ezt is megteszik. Ugyan a szabályok bizonyos játékteret engednek a politikusok számára a helytelen viselkedésekkel szemben és azért, mert fontosak lehetnek a mondanivalóik, de az nem azt jelenti, hogy emiatt az amerikai elnök vagy bármely más politikus bármit megtehet.

Donald Trump azért jó példa, mert rendszeresen felhasználja a Twittert arra, hogy verbális támadásokat intézzen a politikai ellenfelei ellen, s a felhasználók része szerint ezzel a magatartásával és az alkalmazott stílusával teljes mértékben megsérti a szolgáltatás felhasználási feltételeit.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója hozzátette, hogy az okostelefonján állandóan tájékoztatják Donald Twump tweetjeiről. Azzal kapcsolatban viszont visszafogottan nyilatkozott, hogy személyesen beavatkozna-e egy ilyen esetben. Ennek oka, hogy az összefüggéseket és a különböző érdekeket egyaránt mérlegelni kell, s számos tényezőt figyelembe kell venni. A feladata a kérdések feltevése és meg kell győződnie arról is, hogy pártatlan-e a platform, megfelel-e a saját működési feltételeinek és eleget tesz-e a közérdeknek.

Donald Trump augusztus végén keményen támadta a közösségi média-cégeket. Több Twitter-bejegyzésében is a közösségi média szerinte diszkriminatív, a jobboldalt hátrányosan megkülönböztető gyakorlatát bírálta. Később pedig két tweetjében szándékos torzításokkal vádolta meg a Google keresőszolgáltatását, amely a róla és "másokról" szóló negatív híreket részesíti előnyben, míg a republikánus, konzervatív és szerinte "korrekt" média híreit nem illeszti be az adatbázisába. A webes konszern visszautasította, hogy politikai megfontolások befolyásolnák a munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ugh #6
  Ideologiak nincsennek.
  Az csak egy kitalat baromsag a kis gokereknek, hogy az egysegsugaru hulyet ravedd arra amire szeretned.
  Pl haboruzzon erted ill azert hogy sok penzt keressel.
  A tobbi bullshit.
 • ugh #5
  Nosza.
  Szerintem ott kapnanak egy kongresszusi vizsgalatot majd kerulnenek a sullyesztobe mint egy darab szar.
  Ez a kocos hulye mindenkinek nekimegy
 • kvp #4
  Mar megprobaltak letiltani Trumpot, de kiderult hogy abban az esetben oket is letiltjak, allamilag. Visszanyal a fagyi esete.
 • fonak #3
  Leegyszerűsítés mindent csak a pénzre és a gazdaságra visszavezetni.
  Amikor egy ideológiával először az egyetemeken mossák ki a fiatalok agyát, aztán ezek az egyetemekről kikerülve pozíciókba kerülnek pl. az óriáscégeknél, az egy szinte magától működő recept a társadalom átalakítására, kvázi a hatalom megragadására. Ahogy az is, ahogy a hollywoodi filmeken és sorozatokon keresztül "nevelik" a népet, pl. "nagyobb toleranciára". Még csak összeesküvés sem kell hozzá, legalábbis nem a szó szokásos értelmében.
 • end3 #2
  Nem, azok gyűlölkedhetnek, befolyásolhatnak, tehetik tönkre milliók életét és úgy általában tehetnek meg mindent, akinek ehhez elég pénze, hatalma van. A többi csak maszlag.
 • Sydra #1
  Nyilván ez hülyeség mert csak a konzervatívok ellen érvényesek a házi szabályok. A demokraták szabadon gyűlölködhetnek. Még azokat is kitiltják akik felhívják erre a figyelmet.