Berta Sándor

Titkosíthatja a közvetlen üzeneteket a Twitter

A kiszivárgott híreket hivatalosan eddig nem erősítették meg.

A jövőben lehetővé válhatnak a titkosított üzenetváltások a mikroblog felhasználói között, legalább is erre utal az a funkció, amelyet Jane Manchun Wong hallgató fedezett fel a Twitter Androidra készített alkalmazásában. Amennyiben az új funkció valóban bekerül a Twitterbe, akkor a szolgáltatás közelebb kerülhet az olyan konkurenseihez, mint a WhatsApp, a Signal, a Threema és számos más üzenetküldő. A Secret conversations néven "elrejtett" funkció felfedezéséről Wong számos képet nyilvánosságra hozott, melyek alapján a titkosítás csak egy opció. Egyelőre nem ismert sem az alkalmazott titkosítási eljárás, sem a titkosítási kódok kezelése, azokból ugyanis láthatóvá válna, hogy a funkció csak a mobil alkalmazásban lesz elérhető vagy más platformokon is.

A titkosítás megvalósulása esetén a Twitter nagy előnye a felépítése lenne a konkurens megoldásokkal szemben. A szolgáltatás ugyanis olyan embereket köt össze, akik nem ismerik egymást és a másik telefonszámát vagy az e-mail címét sem tudják. Jelenleg a beszélgetések vagy a Twitter idővonalán zajlanak, ahol mindenki számára láthatók, illetve bekerülhetnek a közvetlen üzenetek közé, ahol csak a résztvevők és a Twitter láthatják azokat. A közvetlen üzeneteket ugyanakkor nem titkosítják a vállalat szerverein, így azokba akár a hatóságok is betekinthetnek és kényszeríthetik a platformot a felhasználói adatok kiadására vagy megvalósulhat a felhasználói fiókok feltörése is. Egy jó titkosítás mind a kettőt megakadályozhatná.

A TechCrunch közölte, hogy a Twitter még nem akarja hivatalosan bejelenteni, illetve megerősíteni a titkosítási funkció bevezetését. A hírre Jack Dorsey, a mikroblog vezérigazgatója és társalapítója csupán egy szmájlival reagált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!