MTI

A közösségi platformok esélytelenek voltak az oroszok ellen

A Facebook és a Twitter vezetői mai szenátusi meghallgatásukon elismerték, hogy az általuk irányított közösségi médiumok nem voltak felkészülve a 2016-os választási kampányba való orosz dezinformációs hadjáratra.

A médiaóriások vezetőit a szenátus hírszerzési bizottságában hallgatták meg. A törvényhozók várták volna a Google-t működtető Alphabet vállalat vezetőjét is, Larry Page vezérigazgató azonban lemondta a részvételt. Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója és Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója egyaránt elismerte, hogy túlságosan lassan reagáltak az orosz befolyásolási kísérletekre a 2016-os elnökválasztás kampányában. Ugyanakkor mindketten azt állították, hogy mára jelentősen javítottak ellenőrzési módszereiken. Sheryl Sandberg például azt mondta, hogy több száz rosszindulatú, bizonyítottan egymással együttműködő, vagy hamis Facebook-fiókot töröltek, és - mint fogalmazott - "amint észleljük, hogy rossz szándékú szereplők megpróbálják felhasználni oldalainkat, azonnal kizárjuk őket".


Jack Dorsey szintén az ellenőrzés szigorításának fontosságát hangsúlyozta, és utalt arra, hogy a Twitter néhány héttel ezelőtt értesítette a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is, amikor valószínűsíthetően iráni fiókok jelentek meg a Twitteren. A meghallgatáson Richard Burr, a szenátus hírszerzési bizottságának republikánus vezetője leszögezte: az a "nemzetbiztonsági sebezhetőség" és "elfogadhatatlan kockázat", amelyre tavaly novemberben, szintén ebben az ügyben tartott meghallgatáson hívta fel a figyelmet, változatlanul gondot jelent. Aggodalmának adott hangot, hogy a médiavállalatok még mindig nem tettek elegendő intézkedést biztonságuk érdekében. Majd hozzátette, még mindig nem biztos abban, hogy a dolgok egyáltalán jó irányban haladnak -e.


Jack Warner, a bizottság vezető demokrata párti tagja szintén aggodalmait hangoztatta. "Szkeptikus vagyok, hogy egyedül képesek lesznek-e megküzdeni ezzel a kihívással. A kongresszusnak kell cselekednie" - fogalmazott a virginiai szenátor. A meghallgatás előtt Donald Trump elnök - aki korábban is politikai elfogultságokat vetett a közösségi médiumok vezetőinek szemére - ismételten bírálta e fórumok működtetőit.

Kedden este a konzervatív Heritage Alapítvány The Daily Caller nevű portáljának a többi között azt mondta: a közösségi médiavállalatok "szuperliberálisak" és szerinte már be is avatkoztak a novemberi félidős választásokba. Jack Dorsey még a meghallgatás előtt nyilvánosságra hozott írásos nyilatkozatában hangsúlyozta: "a Twitter döntéseit nem befolyásolják politikai ideológiák".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #5
  Tökéletesen így van.
 • duke #4
  "amint észleljük, hogy rossz szándékú szereplők megpróbálják felhasználni oldalainkat, azonnal kizárjuk őket".

  Egy mindentol folleg amerikatol fuggetlen, cenzurazhatatlan uj internetre volna szukseg. Mert akarmit is hazudjanak ezek a cegek orszagok a celjuk a totalis vilagcenzura, vilaguralom.
 • Cat #3
  "Nem jó a Föld ökoszférájának, de a népeinek sem, hogy naponta útra kellnek vagy repkednek ide-oda sokszáz millióan."

  Hát pedig az emberek már csak ilyenek, szeretnek utazni, a saját szemükkel látni más országokat, tájakat. A turizmus az egyik legdinamikusabban bővülő ágazat a fejlett világban.
 • end3 #2
  "a Twitter döntéseit nem befolyásolják politikai ideológiák". - Hát éppen ez az! A globalizációs idealizmusuk, ami befolyásolja az éppen aktuális konzervatív nemzetmegtartó politika esélyeit. A tőke igényeit szem előtt tartva, előre rohannak, ami később önmagától is megvalósulna, - csak sokkal enyhébb méretű környezeti terheléssel.., - néhány száz éven belül, amikorra a Földön már migrációk nélkül is egalizálódott a kultúrális szint.

  Nem jó a Föld ökoszférájának, de a népeinek sem, hogy naponta útra kellnek vagy repkednek ide-oda sokszáz millióan. Mert a technológia virtuálisan is megoldhatná az ember ilyen irányú vágyainak nagyrészét és biztonságosan, környezeti terhelések nélkül a Föld minden pontjának lehetséges elérhetőségét. A globalizáció és a migráció erőltetése, éppen ezeknek a viláméretekben élő, gondolkodó mamutoknak köszönhető, évente sokmillió emberi élet tönkretételében működnek közre a nagyvárosokban és vidéken is, ahelyett, hogy azt csinálnák amihez konkrétan értenek és rendelkezésre áll a technológiájuk. (Azaz, odavinnék az életet, a munkalehetőségeket ahol az virul.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2018.09.06. 09:15:51
 • Sydra #1
  Na jó ez így ebben a formában hülyeség és már 2 éve is hülyeség volt!

  You are fake news!