daweed

Kiszolgáltatva a mobilnak

Nem is túl hosszú idő múlva, a mobiltelefonok képesek lesznek nagyon pontos helyzetinformációt adni felhasználójukról a szolgáltatók felé.

Ezen felül azt is továbbíthatják, hogy mit evett vagy vásárolt a kedves előfizető, mivel nemsokára elterjednek a kétkártyás telefonok melyekben a hitelkártya is helyet kap. Így információk gyűjthetők a fogyasztási szokásokról, pl.: melyik áruházban vásárolunk, mennyi pénzt szoktunk otthagyni, hova járunk szórakozni és így tovább.

Persze mielőtt a marketingesek kihasználhatnák ezeket, a kormányoknak olyan törvényeket kell hozniuk, amik megakadályozhatják a visszaéléseket, és azt is el kell érni, hogy a felhasználó mindig tudatában legyen annak, hogy miket közöl róla a telefonja. Amerikában a törvényt a Cellular Telecommunications and Internet Association próbálja elfogadtatni. Azt már bejelentették, a felhasználótól engedélyt kell kérni arra, hogy a fizikai helyzetét továbbíthassák, és persze az adatokat mindig biztonságban és titokban kell tartani.

Az amerikai mobilszolgáltatóktól, már most is elvárják, hogy beépítsenek egy bizonyos követőt a hálózatba, ami pontosan megmutatja a telefonáló helyzetét egy vészhívás esetén, mondjuk a mentőknek vagy a rendőrségnek. A mobiltelefon társaságok, most ezt a lehetőséget akarják kibővíteni, hogy abból némi profitot is szerezhessenek. Az előnyök mellet a terv rengeteg hátránnyal is járhat, mégpedig az előfizetők fölösleges elárasztása helyi reklámokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!