Berta Sándor

Éveken belül jön az Apple szemüvege és autója

A kaliforniai konszern a kiterjesztett valóság szemüvege és a gépkocsija segítségével növelheti kétszeresére az értékét.

Ming-Chi Kuo elemző azt prognosztizálta, hogy az Apple 2020-ban fogja bemutatni a kiterjesztett valóság szemüvegét és 2023-2025 között a járművét. A szakember közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozott. Kuo közölte, hogy a két új termék, valamint az a folyamatosan növekvő szolgáltatási terület, amelyhez az App Store, az iCloud és az Apple Pay is tartozik, gondoskodik majd arról, hogy az óriáscég értéke akár két billió dollárra is nőhet. A társaság értéke nemrég haladta meg az egy billió dollárt.

Az, hogy az Apple kiterjesztett valóság szemüveget akar kifejleszteni, szinte biztosra vehető, mert a vállalat már elérhetővé tett egy szoftverfejlesztői csomagot, amelynek neve ARKit és amelynek segítségével kiterjesztett valóság alkalmazásokat lehet létrehozni az iOS operációs rendszerhez. Ezt a növekvő ökorendszert használni lehetne az új szemüveggel. Az Apple autója 2023 és 2025 között jelenhet meg. A technológiai fejlődés miatt hatalmas kereslet lehet az új gépkocsikra, amelynek köszönhetően az ágazat hasonló forradalmat élhet át, mint a mobilszektor az okostelefonok megjelenésekor. Ezen a területen az Apple a kiterjesztett valóság ajánlatával és az olyan szolgáltatásaival, mint az Apple Pay és az Apple Music, egy sokkal jobb ökorendszert kínálhat, mint a többi járműgyártó.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója tavaly júniusban azt nyilatkozta, hogy az autonóm rendszerekre koncentrálnak, mert azok az önálló közlekedés területén kulcsfontosságú technológiák. 2017 augusztusában a konszern menedzsmentjében végleg lekerült a napirendről a saját autó kifejlesztésének ötlete és azóta a területtel foglalkozó részleg az autonóm vezetési rendszerekre összpontosít. Júliusban kiderült, hogy a kaliforniai óriáscégnél kereken 5000 dolgozó férhet hozzá azokhoz az adatbázisokhoz, amelyekben az önállóan közlekedő gépkocsik fejlesztésével kapcsolatos információkat tárolják, emellett 2700 alkalmazott még a titkos adatbázisokhoz is hozzáférhet. Ismertté vált az is, hogy az Apple saját chipet fejleszt az autonóm járművekhez és többek között olyan technológiákon dolgokon dolgozik, mint a szenzorfúzió. Ennél több érzékelő adatait egyesítik, ami sokkal pontosabb adatfelvételt tesz lehetővé. A kiterjesztett valóság szemüveg kapcsán először 2020-as, majd 2021-es megjelenésről szóltak a hírek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fgyorgy #10
  Fanboy lennék? Nem hiszem. Talán csak nagyobb merítésem van és régebb óta, mint annak akinek válaszoltam, és a leírásod szerint Nálad is.
  Ami rossz az rossz, nem kell dicsérni. Vannak cuccaik amik kevésbé tetszenek, nem venném meg, de nem kicsit szűk látókörű az aki csak úgy 2-3 mondatba lesöpri az Apple-t. Külön tetszik amikor a gazdasági oldalt kezdik el véleményezni, és közben süt róla, hogy ügyeskedő átlagember. Most is azt mondom, hogy nem védem. Ha csal, akkor kapja meg a büntit érte.
  Ja, ne hidd, hogy a Samsungnál Téged ismernek, és egy lehetséges vásárlónál több a státuszod, még akkor sem, ha zászlót lobogtatsz, hogy az "ezerszer jobb".
  Még mielőtt érzékeny lelkűek tollat ragadnának...Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb. Tisztelem más véleményét. Béke!
 • asgh #9
  Egyetlen véglényt látok itt és az Te vagy. Minden fórumot teleokádsz a visszataszító dumáddal. Már rég bannolni kellett volna az sg-ről a stílusod miatt.
 • Sirály12 #8
  Fanboy vagy? Nekem is van Iphone telóm utálom! (Céges)
  A sajátom egy Samu és ezerszer jobb. Legközelebb talán Xiaomi lesz. Nem vagyok márkafan mint egyesek!
  A cégről pedig megvan a véleményem, attól kezdve, hogy rosszul fogod a többi szép húzásán át. De bálványozd csak, ugyanúgy egy senki vagy nekik, aki megveszi a szarjaikat. :)
 • dzsagon #7
  Nem feljesztenek ők semmit. Az apple egy tolvajcég, először valakinek ki kell valami forradalmit találni, hogy ők el tudják lopni.
 • fgyorgy #6
  Nincs rá lóvéd mi?! Érthető. Ilyen stílussal nem jutsz túl messzire.
  De add ki magadból, kell ez a kicsi figyelem még Neked is. Legalább itt lássák milyen kemény vagy.
 • ugh #5
  Egy billio az az egymilliard.
  De ugy konnyu ha nem fizetnek sehol adot (talan soha nem is fizettek) nem jotekonykodnak cirka 30 eve, 600-800% os aron adjak az amugy mindenki altal hasznalt alkatreszekbol, gyerekmunkaval fejlodo orszagokban osszerakott muanyag gagyiaiakat, es hogy az ingatlan adot is megusszak az osszes ingatlanjuk erteke szerintuk nem eri el a 10000 dollart.
  Kihagytam valamit?
  Szeretheto marka
  Szarevo mocsok utolso geci vegleny az egesz banda, az apple userekkel egyutt.
  Akinek apple cucca van egy kreten fasz.

 • Gladiator #4
  "az óriáscég értéke akár két milliárd dollárra is nőhet. A társaság értéke nemrég haladta meg az egymilliárd dollárt."

  par nulla lemaradt
 • kvp #3
  Az alap AR szemuveg megoldott problema, egy kis projektor ami felig atlatszo kepet vetit az ember ele. A felbontas csak penz kerdese. Egy ilyet kiadni Apple watch stilusban (kis peldanyszamban) nem nagy feladat az Applenek.

  A rendesen maszkolt AR szemuveg meg nem lefutott feladat. Van az aktiv maszkos atlatszo, ahol egy LCD maszkol a projektor kepe mogott (a vetito feligatereszto tukor es a kulso boritas kozott). Aztan van az olcso AR ami egy zart VR szemuveg kulso kamerakkal. Ez olcso es viszonylag egyszeru. Meglatjuk melyik lesz a nyero...
 • Tetsuo #2
  "A kaliforniai konszern a kiterjesztett valóság szemüvege és a gépkocsija segítségével növelheti kétszeresére az értékét."
  Vagy nullázhatja le.
 • M2 #1
  Hülyeség a cikk. Szemüvegük még vagy 10 évig nem lesz. Autójuk meg talán soha.
  Elon Musk sokkal nagyobb hévvel lendült bele az autógyártásba és szopott/szopik is rendesen.