Berta Sándor

Oculus Rift - a Windows 10 lesz a nyerő

Hivatalossá vált, hogy a virtuális valóság szemüveg a jövőben már csak a legújabb Windows operációs rendszert fogja támogatni.

Az Oculus VR bejelentette, hogy azok, akik az Oculus Rift virtuális valóság szemüveget Windows 7 vagy Windows 8.1 alatt használják kénytelenek lesznek előbb vagy utóbb frissíteni Windows 10-re. Az ok az, hogy a Rift Core 2.0 nevű rendszerszoftver, amelyet még az idén elérhető lesz, már kizárólag a Microsoft legújabb operációs rendszerét támogatja majd.

A cég közölte azt is, hogy a kiegészítő alkalmazható lesz régebbi operációs rendszereken is, de a felhasználóknak ebben az esetben komoly korlátozásokkal kell számolniuk. A nyilvánosságra hozott kompatibilitás-ellenőrzővel bárki megbizonyosodhat arról, hogy a számítógépének hardvere és szoftvere megfelel-e az Oculus Rift használatához szükséges legújabb minimális követelményeknek. Ezek a következők: NVIDIA GTX 1050Ti, AMD Radeon RX 470 vagy erősebb, illetve NVIDIA GTX 960 / AMD Radeon R9 290 vagy erősebb grafikus kártya; Intel i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200, FX4350 vagy erősebb processzor; minimum 8 gigabájt RAM; HDMI 1.3 videokimenet; 1 USB 3.0-port és 2 USB 2.0-port; Windows 10 operációs rendszer.

Az Oculus VR ugyanakkor arra számít, hogy sok embert nem fog érinteni a változtatás, mert már most a szemüveget alkalmazók 95 százalékának a számítógépén a Windows 10 fut. Ez az oka egyébként annak is, hogy a lépést most vezették be, a vállalat ugyanis már nem akar erőforrásokat fordítani a régebbi operációs rendszerek támogatására. A gyártó azt ígérte, hogy az, aki megmarad a Windows 7-nél vagy a 8.1-nél, ugyanúgy használhatja továbbra is az Oculus Riftet, mint eddig. Azonban az illető nem kap majd hozzáférést az új funkciókhoz és az eszköz ebben az esetben néhány új alkalmazással és játékkal sem fog működni.

Az Oculus VR tavaly októberben jelentette be az új virtuális valóság szemüvegét, amellyel a Facebook megkönnyítené a virtuális valóság világába való belépést. Az Oculus Go okostelefon és kábel nélkül működik. Mindez szabad mozgást tesz lehetővé elsősorban a szobán és a lakáson belül, s csökkenti az okostelefontól való függést. A rendkívül könnyű új termék bevezető ára 199 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!