Berta Sándor

Új VR-szemüveg az Oculustól

A Facebook megkönnyítené a virtuális valóság világába való belépést.

A társaság kifejlesztette és az Oculus Connect 4 nevű fejlesztő konferencián bemutatta az Oculus Go nevű virtuális valóság szemüveget, amely okostelefon és kábel nélkül működik. Mindez szabad mozgást tesz lehetővé elsősorban a szobán és a lakáson belül, s csökkenti az okostelefontól való függést. A rendkívül könnyű új termék bevezető ára 199 dollár lesz és várhatóan 2018 elejétől lesz kapható. A következő hónapokban a Facebook a készülék műszaki jellemzőit is nyilvánosságra fogja hozni.


A jelenleg elérhető honlapon csak általános információkat lehet olvasni. Ezek egyike, hogy a szemüveghez jár egy kis méretű vezérlőegység és a megalkotott fejfedő a virtuális valóság szemüveg helyett hagyományos okuláréval is használható. Emellett az Oculus Go az eddigi legjobb lencséket kínálja a felhasználóknak és ellátták beépített hangszórókkal.

Az új kiegészítőn a Gear VR által lejátszott összes alkalmazás futni fog. Mindez azt jelenti, hogy az egyszerűbb játékok mellett az online interakciókkal, valamint a 360 fokos videókkal és élő közvetítésekkel kapcsolatos közösségi programok is elérhetők. Az biztos, hogy az Oculus Rifthez képest a Go sokkal kisebb teljesítményű. Emellett fontos tudni, hogy ugyan észleli, ha elmozdul a felhasználó feje, de azt például már nem, ha az illető előredől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!